SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KEMOTERAPİ İLAÇLARININ BİR KISMI TEDARİK EDİLEMİYOR!

KEMOTERAPİ İLAÇLARININ BİR KISMI TEDARİK EDİLEMİYOR!
Bu haber 04 Ekim 2022 - 16:35 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.

Döviz kurlarındaki artış ve yüksek girdi maliyetleri nedeniyle ülke genelinde birçok ilacın bulunmasında sorunlar yaşanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’dan Zonguldak için önemli bir uyarı geldi.

CHP’li Milletvekili, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniğinde, kemoterapi ilaçlarının bir kısmının tedarikinde ciddi sorunlar yaşandığını tespit ettiklerini belirtirken, acil önlemler alınmaz ise kanser hastalarının tedavisinde yaşanan aksaklıkların, hayati bir soruna dönüşebileceğinin altını çizdi.

Beü’de eksik olan kemoterapi ilaçları yüzünden, kanser hastalarının başka hastanelere yönlendirilerek tedavilerini devamının sağlanmaya çalışıldığını söyleyen Yavuzyılmaz, “Kanser hastalarının ve yakınlarının tedavi çileleri katlanıyor; Bakanlık, Atatürk Devlet Hastanesinden aldığı ödünç ilaçlar ile sadece günü kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Üniversite hastanelerinin ilaç ve tıbbi malzeme tedarikinde yaşayabilecekleri sorunlar konusunda hem Yükseköğretim Kurumunu (YÖK) hem de Sağlık Bakanlığını defalarca uyardığını ve konuyu yıllardır Meclise taşıdıklarını söyleyen Yavuzyılmaz, konuya ilişkin tespit ve düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:

“Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde kanser hastalarının tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının bir kısmının bulunmadığını ve bu durumun hastaların tedavilerinde aksamalara yol açtığını tespit etmiş bulunmaktayız.

Tedarik sorunları nedeniyle üniversitede kemoterapi alamayan kanser hastaları Atatürk Devlet Hastanesine yönlendiriliyor, kanser hastası ve yakınlarının çilesi de ne yazık ki katlanarak artıyor. Doktorlarımız, hastalarının tedaviler aksamasın diye yoğun çaba sarf ederken, sorunu yıllardır çözemeyen Bakanlık ve YÖK ise Atatürk Devlet Hastanesinden aldığı ödünç ilaçlar ile sadece günü kurtarmaya çalışıyor.

Üniversite hastanelerinin ilaç ve Tıbbi malzeme tedarikinde yaşadıkları sorunlar konusunda hem Yükseköğretim Kurumunu (YÖK) hem de Sağlık Bakanlığını, defalarca uyarılarda bulunmuş, sorunu yıllardır Meclise taşımış, ‘Üniversite hastaneleri borç batağında, vatandaşımız canıyla ödüyor’ demiştik.

Bilindiği üzere Zonguldak Hastanelerinde uzun zamandır kadrosuz bırakılan yahut eksik kadro ile çalışmak zorunda kalan onkoloji servilerinin eksik uzman hekim branşlarının giderilmesi için önemli bir çaba sarf etmiş, sonuç olarak hem Atatürk Devlet Hastanesine hem de Üniversite Hastanesine Tıbbi Onkoloji Uzmanlarının atanmasını sağlamıştık.

Ancak bu sefer de hekimlerimiz, hastalarını tedavi etmek için bazı kemoterapi ilaçlarını bulamıyorlar. Hükümetin ve bağlı bakanlıklarının basiretsizlikleri ve zamanında almadıkları önlemleri son derece tehlikeli sonuçlar doğurmakta.

Yetkileri bu hayati sorunlar konusunda bir kez daha acil önlem almaya çağırıyorum. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER