13:13 - ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
11:47 - MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR
11:16 - ZAFER PARTİSİ DAĞILDI!
11:11 - 43 AMASRA MADEN ŞEHİDİ DUALARLA ANILDI
20:39 - KAPKAÇ YENİDEN
15:01 - CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
10:39 - ZONGULDAK’TA HİSSEDİLDİ: 4.8 DEPREM
10:40 - 517 PROJEYE 59,4 MİLYAR TL ÖDENEK
10:38 - ERDEM, DİREKSİYONA GEÇTİ!
10:35 - SAHİLLER TEMİZLENİYOR
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Hakan Yeşil başkanlığında 18 Ekim 2022 tarihinde Sendika Genel Merkezinde olağanüstü olarak toplandı.
Toplantıya GMİS Genel Merkez Yönetim Kurulu ile GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Merkez Servisleri, Amasra ve MTA Şubelerinin başkan ve yöneticileri katıldı.
14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde meydana gelen kazanın ele alındığı toplantı sonrasında açıklanan Sonuç Bildirisi şöyle;
“Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, olarak, 14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesemizde meydana gelen kaza gündemiyle Sendika Genel Merkezinde Genel Başkan Hakan Yeşil başkanlığında olağanüstü olarak toplandık.
1- 14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesemizde meydana gelen elim kaza nedeniyle tarifsiz bir acı içindeyiz. Şehit düşen madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, madencilik camiamıza ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Yaralı madenci kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.
2- Başkanlar Kurulumuz; Kazayı haber alır almaz Sendika olarak Amasra Müessesemize hareket etmiş, çalışmalara katılmış ve kurtarma çalışmalarına nezaret etmiştir.
Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak maden işçilerimizin ve ailelerinin yanında olduk, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri, çocukları emanetleridir.
3- Amasra Müessesemizin – 300/-350 kodunda meydana gelen patlamanın ne şekilde meydana geldiği ve nedenleri yürütülen soruşturma ve teknik incelemelerin ardından ortaya çıkacaktır.
Bir ihmal, bir kusur varsa sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır.
Genel Maden İşçileri Sendikası, konunun sonuna kadar takipçisi olacaktır.
4- Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bütün önceliğimiz maden işçilerinin sağlığı ve can güvenliğidir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde önlemlerinin alındığı böyle bir ocakta bu tür bir kazanın meydana gelmesi madencilik konusunda daha akılcı ve yapıcı çözümler üretmemiz gerektiğini göstermektedir.
Bakanlıklar, sektör temsilcileri ve işçilerin temsilcileri olarak bir araya gelerek bu çözümleri üretmemiz mümkündür.
5- Daha önce birçok kez uyardığımız ve dikkat çektiğimiz gibi, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin daha sağlıklı uygulanabilmesi için Kurumun işçi açıklarının giderilmesi, sanat kollarında verilen eğitimlerin her yıl tekrarlanması gerekmektir.
6- Acımızı paylaşan, bir daha böylesine elim kazaların meydana gelmemesi için önerilerini sunan, maden kazalarının önlenmesi için fikirlerini belirten herkese teşekkür ediyoruz.
Diğer yandan yaşadığımız büyük acıdan nemalanmaya çalışan, meydana gelen kazayla yakından uzaktan ilgisi bulunmayan konuları camiamıza ve sendikamıza saldırmak için fırsata dönüştürenleri şiddetle kınıyor, hiç kimsenin yaşadığımız acılar üzerinden kanla beslenmesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”