SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!
Bu haber 22 Kasım 2022 - 16:29 'de eklendi ve 125 views kez görüntülendi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevine 14 Temmuz 2021 tarihinde başlayan İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, göreve başladığı günden bu tarafa, il genelinde asayiş başta olmak üzere trafik ve özellikle de uyuşturucu ile mücadelede büyük başarılara imza atıyor.

Zonguldak il genelinde huzur ve asayişin sağlanması konusunda titiz çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve Emniyet müdürlüğüne bağlı üst düzey amir ve tüm birimlerin çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ın gerek tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları vatandaşlarla diyalogları, karşılıklı iletişimi, herkese eşit mesafede babacan yaklaşımı, devletin sıcak yüzünü hissettirip, polis-vatandaş yakınlaşmasını da sağlıyor.

Okul çevrelerindeki öğrencilerin güvenliği başta olmak üzere il genelindeki asayiş uygulamaları, özellikle de uyuşturucu satıcısı ve kullanıcılarına karşı yürüttükleri başarılı çalışmalar artarak devam ederken, Zonguldak’ta uyuşturucu konusunda amansız bir mücadele gösteriyorlar.

Vatandaşların huzuru için 24 saat aralıksız çalışmalar sürdüren Zonguldak Emniyeti, son günlerde Ereğli, Devrek, Çaycuma, Alaplı ve Kilimli’de çok sayıda uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu temin eden kişi ya da kişileri yakalayıp adliyeye sevk edilmelerini sağlarken, haklarında gerekli cezai işlemlerin yapılmasını sağlıyor.

İL GENELİNDE ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU VE ÇEŞİTLİ MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler il ve ilçelerde yaptıkları operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu ve çeşitli maddeler ele geçirildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kilimli, Kdz. Ereğli, Devrek, Çaycuma ve Alaplı’da yaptıkları operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde yakaladı ve yakalanan şüpheliler hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi. 

“Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü 19.11.2022 tarihinde operasyon gerçekleştirdi. İlçe merkezinde (1) şüpheli şahıs yakalandı.

• O.İ isimli şüpheli şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan aramada; (30) gram metamfetamin maddesi, (370) gram esrar maddesi, (146) adet extacy hap, 1 adet hassas terazi ve suçtan elde edilen 770 TL para ele geçirildi.

• Gözaltına alınan O.İ isimli şüpheli şahıs mahkemece Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 18.11.2022 tarihinde İlçe merkezinde (2) şüpheli şahıs yakalandı.

• H.A. ve A.K isimli şüpheli şahıslardan bir miktar uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi.

• H.A. ve A.K isimli şüpheli şahıslara Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak suçundan adli işlem yapıldı.

ÇAYCUMA’DA OPERASYON

Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü 19.11.2022 tarihinde Çaycuma İlçe Merkezinde operasyon gerçekleştirildi.

Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafın 3 (üç) şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli şahıslardan 3,19 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. M.K., G.O. ve B.K. isimli şahıslara TCK 191 Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak suçundan adli işlemler yapıldı.

Şahıslardan G.O. isimli şahsa ait olan araçta kova tabir edilen pet şişe görülmesi üzerine şüphelenilen şahıslardan 2 farklı kağıda sarılı kubar esrar maddeleri ele geçirildi.

DEVREK’TE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Devrek İlçesinde uyuşturucu madde kullanan, İmal ve ticaretini yapan şahıslara yönelik uygulama gerçekleştirdi.

Devrek İlçesinde yapılan narkotik uygulamasında S.M. ve B.T. isimli şüpheli şahıslardan 6 gram uyuşturucu veya uyarıcı madde, 103 Adet Lyrica, 7 Adet extacy, 4 Adet Captagorn, 5 adet Sentetik Ecza ile Uyuşturucu Madde Öğütmeye yarayan aparat ele geçirildi. Şüpheli şahıslar hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti kapsamında adli tahkikata başlanılmıştır. Şahıslar 18.11.2022 tarihinde çıkarıldıkları Adli Makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardır.

UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE KULLANMAK VE 6136 SAYILI KANUNA MUHALEFET SUÇU

16-17.11.2022 tarihlerinde Kdz. Ereğli İlçemizde Narkotik Madde satışı yapan, temin eden kullanan şahıslara ve suçla mücadeleye yönelik çalışmalarda;

İlçemiz Kışla Mahallesi Sanayi Sitesi içerisinde yaya devriye Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizce kontrol edilen bir araç içerisinde bulunan T.G. isimli şahsın yapılan üst aramasında 2 parça halinde uyuşturucu maddelerden bir miktar metamfetamin maddesi ve 1 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan payp ele geçirilmiş olup, konuyla ilgili T.G. isimli şahsa Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan adli işlem yapılmıştır.

İlçemiz Gülüç Beldesi Sahil bölgesinde ekiplerimizce yapılan ŞOK uygulamada kontrol edilen bir araç içerisinde 1 adet Kurusıkı Tabanca, Uyuşturucu maddelerden bir miktar metamfetamin maddesi ve 1 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan payp diye tabir edilen aparat ele geçirilmiş olup, araç içerisinde bulunan B.D. – U.Y. – C.D. isimli 3 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan adli işlem yapılmıştır.

İlçemiz Erdemir Caddesi üzerinde ekiplerimizce kontrol edilen M.A isimli şahıstan 1 adet 7.65 mm çapında Ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait şarjör içerisinde 7 adet fişek ele geçirilmiş olup şahıs hakkında 6136 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

KİLİMLİ’DE 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından 21.11.2022 tarihinde Kilimli Hisar arkası mahallesinde operasyon gerçekleştirildi.

Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından 21.11.2022 tarihinde Kilimli Hisar arkası mahallesinde gerçekleştirilen operasyonda;

2 (iki) şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli şahıslardan 10 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Y.A ve B.A. isimi şahıslara TCK 191 Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak suçundan adli işlemler yapıldı. Şüphelilerden Y.A isimli şahsa ait olduğu tespit edilen araçta, ayrıca kova olarak tabir edilen uyuşturucu kullanmaya yarayan pet şişe ele geçirilmiştir.

ALAPLI’DA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

20/21.11.2022 gecesi Alaplı İlçemizde uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarına yönelik yapılan kontroller

20/21.11.2022 gecesi Alaplı İlçemizde uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarına yönelik yapılan kontrollerde; K.Y isimli kişinin üstünde yaklaşık 2 gram olan esrar maddesi ele geçirilmiştir. Devamında yapılan çalışma neticesi Savcılıktan alınan arama emrine istinaden gidilen adreste beş şahsın uyuşturucu madde kullandığı tespit edilmiştir. Evde yapılan aramada;1 gram metamfetamin maddesi ile 1 gram esrar maddesi ayrıca uyuşturucu içmekte kullanılan üst kısmı kesik bir adet 5 litrelik pet şişe yine uyuşturucu madde kullanımında kullanılan payp olarak tabir edilen eşya ele geçirilmiştir.

K.Y ile arama yapılan evde bulunan L.U, Y.K, B.D, M.T isimli kişiler hakkında Uyuşturucu Madde Kullanmaktan, ev sahibi H.A hakkında ise Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak suçundan adli işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER