SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YAVUZYILMAZ’A ULUSLARARASI KOMİSYONDAN ÖNEMLİ GÖREV

YAVUZYILMAZ’A ULUSLARARASI KOMİSYONDAN ÖNEMLİ GÖREV
Bu haber 08 Aralık 2022 - 17:32 'de eklendi ve 80 views kez görüntülendi.

Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesinin (KEİPA) Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen Genel Kurulunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a önemli bir görev daha verildi.

Karadeniz havzasındaki ülkelerin ekonomik iş birliğini amaçlayan uluslararası örgütün bugün gerçekleşen Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda,  KEİPA’nın Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu Üyeliğine CHP’li Yavuzyılmaz seçilirken,12 üye devletini temsilen 77 milletvekilinden oluşan uluslararası örgütün dönem başkanlığının da 2023 yılı itibariyle Türkiye’ye geçeceği öğrenildi.

KEİPA NEDİR?

Karadeniz havzasındaki ülkelerin iş birliğini amaçlayan uluslararası kuruluşun faaliyetleri, bölge ekonomisinin kalkındırılması başta olmak üzere; bölgedeki terörizm ve organize suçla mücadele, Karadeniz’in çevresel korunması, üye ülkeler arasında kültür ve eğitim alanında iş birliği, sosyal güvenlik, sivil toplum seviyesindeki iş birliğinin güçlendirilmesi gibi önemli amaçları kapsıyor.

1992 tarihinde, öncülüğünü Türkiye’nin yaptığı bölgesel iş birliği girişiminde Yunanistan, Rusya, Romanya, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Sırbistan ve Ukrayna üye ülke olarak yer alıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER