SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

21 YIL SONRA YENİDEN SİYASETE DÖNDÜ

21 YIL SONRA YENİDEN SİYASETE DÖNDÜ
Bu haber 28 Mart 2023 - 17:08 'de eklendi ve 133 views kez görüntülendi.

Eski Devlet Bakanı ve Zonguldak eski milletvekili Hasan Gemici CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Gemici, 21 yıllık AK Parti iktidarını eleştirdi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde dargınlıkların, kırgınlıkların sona ermesi gerektiğini ve herkesin destek olması gerektiğini söyleyen Gemici şunları ifade etti.

“Hepinizin bildiği gibi 21 yıl önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en temel sloganı 3Y idi. Bu 3Y’nin açılımı birinci Y; yoksulluktu,  ikinci Y yolsuzlukla mücadeleydi, üçüncü Y de yasaklarla mücadeleydi. Aslında 3Y’ye baktığımız zaman yoksulluğun, yasakların ve yolsuzluk konularında 20 sene sonra hangi noktalara geldiğini bakacak olursak ülkenin durumu ile ilgili ve Adalet ve Kalkınma Partisi ile ilgili en doğru değerlendirmeleri yaparız diye düşünmekteyim.” diyen Gemici, şunları söyledi.

“10 MİLYON CİVARINDA AİLE DEVLETİN DESTEĞİNE MUHTAÇ DURUMDA”

“Hepinizin hatırlayacağı üzere ben 1997-2000 yılları arasında Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanıydım. O zamanki sosyal politikalar benim yürüttüğüm hizmetlerden biriydi. O dönemde Türkiye’de devlet desteği ile geçinen aile sayısı 2 milyon 400 bin civarındaydı. Geçen sene bu aile sayısı 6 milyon 500 bine ulaştı. Şu anda sanıyorum 10 milyon civarında aile devletin desteğine muhtaç durumda. Yoksulluk her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İkincisi AKP’nin vaadi yolsuzluklarla mücadeleydi. Maalesef AKP döneminde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Adalet ve Kalkınma Partisi kadroları yolsuzluğa batmış durumdalar. Bu dönemde ihale kanunu yakınlarına ve partililerine menfaat sağlamak için belki onlarca kez değişti ve yakınları çok ciddi bir zenginleşme yaşadılar. Nereden nereye geldiklerini çok açık bir şekilde görebilmekteyiz. Ayrıca bir sloganları daha vardı o da diyordu ki, ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda’. Gerçekten o beraber yürüdükleri o insanlar, beraber ıslandığı insanlar şu anda çok ciddi konumlara gelmiş durumda.

Son 10 yıl içerisinde KPSS sınavlarında, üniversite sınavlarında doktorluk, uzmanlık TUS sınavlarında çok büyük insan kayırmalar olduğunu görüyoruz.” dedi.

“ZONGULDAK’IN HER NOKTASINDA HİZMETİ OLAN BİR İNSANIM”

Zonguldak’ın tüm sorunlarının çözümü için çalışacağını söyleyen Hasan Gemici;  “Türkiye’nin mutlaka 14 Mayıs seçimlerinde bu gidişe dur demesi gerekiyor. Şimdi bun ben aşamada Zonguldak halkına seslenmek istiyorum; beni herkes biliyor, tanıyor. 2 dönem Zonguldak’ta milletvekilliği yaptım bunun 6 seneye yakını bakan olarak geçti. Zonguldak’ın her noktasında hizmeti olan bir insanım.  Ben Zonguldak halkına tekrar ayın şekilde Zonguldak için tecrübeli bir siyasetçi olarak tekrar hizmet etmek için Zonguldak halkından bir dönem daha yetki istiyorum. Aynı şekilde çalışacağımdan, hizmet edeceğimden birlik beraberlik içerisinde Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için çalışacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Zonguldak bu 20 sene içerisinde çok sahipsiz kaldı. Başka illere bakın gerçekten bu 20 senede Türkiye’de önemli gelişmeler oldu. Bazı iller adeta uçtu ama Zonguldak yerinde saydı.

Son zamanlarda Filyos vadisi yatırımları hepimizi sevindiriyor. Ben onu kimler yapıyorsa, kimler vesile oluyorsa onlara hepimiz şükran duyuyoruz ama bakın devlet yönetiminde süreklilik esastır. 1983’de rahmetli Veysel Atasoy ile başlamıştır. Daha sonra Güneş Müftüoğlu, Ömer Barutçu, Köksal Toptan herkesin, bütün milletvekillerimiz buna destek olmuşlardır.

Ben kendi dönemimde o yatırımların 1 milyon 800 bin metrekare alanı o zamanın 3,3 katrilyon lira kamulaştırma ile kamulaştırmasını yapan vesile olan milletvekiliyim. O projenin daha sağlıklı yürümesi bölgemize çevreye, doğaya uygun olarak yatırımların planlanması için elimizden geleni yene yapacağız.” diye konuştu.

“KENDİ ARAMIZDAKİ KÜÇÜK HESAPLARI ASLA YAPMA ZAMANI ASLA DEĞİLDİR”

14 Mayıs seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Gemici, “Gerçekten 14 Mayıs 2023 seçimleri Türkiye’nin geleceği ile ilgili beka sorunudur. Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bana göre tarihi bir görev yapıyor. 6’lı masada 6 ayrı düşüncede, vizyondaki partileri bir araya getirdi. Genel Başkanımız bunu yaparken, Cumhuriyet Halk partililer olarak bize düşen de Ankara’da o nasıl yapıyorsa, Zonguldak’ta da bizim başta geçmişten bu yana partimize destek veren, yönetimlerde olan, partimizde taraftar olan insanları bir araya getirmekle başlayıp, sadece bu yetmez geçmişte Anavatan Partisi’nde, DYP’de, Refah Partisi’nde, MHP’de görev alıp da şu anda gidişattan memnun olmayan, Cumhuriyet değerleri konusunda bizler kadar hassas olan insanlar kimler varsa etrafımızda teşkilatlarımızın o insanları bulup, gerekirse evlerinde, köylerinde ziyaret ederek onları mutlaka bu çalışmanın içerisine katmamız gerekiyor.

Kendi aramızdaki küçük hesapları asla yapma zamanı asla değildir. Bizim her türlü kişisel hesapları bir kenara bırakıp, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.” şeklinde 14 Mayıs seçimlerinin ödemine değindi. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER