BIST 100
12.250,68 0,82%
DOLAR
49,3673 0,15%
EURO
55,2730 0,42%
GRAM ALTIN
6.611,33 -0,03%
BITCOIN
83.314,00 0,39%
FAİZ
39,58 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
94,39 -1,32%
GBP/TRY
65,4303 0,39%
EUR/USD
1,1187 0,29%
BRENT PETROL
106,15 3,17%
ÇEYREK ALTIN
10.809,53 -0,03%
Zonguldak Kapalı
Zonguldak hava durumu
20 °
  • ANASAYFA
  • Genel
  • ÜZÜLMEZ AÇILDI, KARADON VE KOZLU’DA SÜREÇ UZADI

ÜZÜLMEZ AÇILDI, KARADON VE KOZLU’DA SÜREÇ UZADI

prezentatsii-chistii-140

ÜZÜLMEZ’DE ÜRETİM YENİDEN BAŞLAYACAK,

KARADON VE KOZLU’DA EKSİKLER TAMAMLANINCAYA KADAR ÜRETİM YAPILAMAYACAK.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na bağlı müfettişlerin tuttuğu rapor doğrultusunda Kozlu, Üzülmez ve Karadon Müesseselerinde 13 Ocak 2026 tarihi itibariyle üretimin geçici olarak durdurulmasıyla ilgili Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından açılan davanın ikinci duruşması 5 Mart 2026 tarihinde görüldü.

Zonguldak 2. İş Mahkemesi’nde TTK Üzülmez, Karadon ve Kozlu Müesseseleri ile ilgili dosyaların ayrı ayrı görüldüğü duruşmada Hakim, TTK Üzülmez Müessesesi için yürütmeyi durdurma kararı vererek geçici iş durdurma kararını kaldırdı ve üretime yeniden açılmasına kesin olarak karar verdi.

TTK Kozlu ve Karadon Müesseseleri ile ilgili dava dosyalarının da ayrı ayrı görüldüğü duruşmada mahkeme Hakimi davanın kabulü ve yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Mahkemenin gerekçeli kararını açıklamasının ardından gerekçeli kararda yer alan eksiklikler giderilinceye kadar Karadon ve Kozlu Müesseselerinde üretim yapılamayacak.

Mahkemenin bilirkişi raporlarında çelişkiler ve hatalar bulunduğunu belirtmesine ve benzer iş durdurma gerekçeleri bulunmasına rağmen farklı kararlar vermesi dikkat çekti.

Duruşmaya TTK avukatları, segbis üzerinden Çalışma Bakanlığı avukatları, TTK Üzülmez, Kozlu ve Karadon Müessese Müdürleri katıldı.

DURUŞMAYI KİMLER TAKİP ETTİ

Zonguldak 2. İş Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasını Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ile ilçe başkanları, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile şube başkan ve yöneticileri, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Levent Yağcıoğlu ile kalabalık bir basın mensubu izledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?