SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BES EK GÖSTERGENİN EMEKÇİLERİN TÜMÜNE UYGULANMASINI İSTİYOR

BES EK GÖSTERGENİN EMEKÇİLERİN TÜMÜNE UYGULANMASINI İSTİYOR
Bu haber 31 Mayıs 2018 - 17:37 'de eklendi ve 284 views kez görüntülendi.

BES Zonguldak Şubesi, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) il binası önünde gerçekleştirilen basın aç ıklaması ile seçim meydanlarında verilen vaatlerin eksik olduğu hatırlatıldı.
BES Şube Sekreteri Zuhal Engiz tarafından yapılan açıklamada, yardımcı hizmetler dahil tüm kamu çalışanlarına ek göstergenin uygulanması istendi.

KAMU EMEKçİLERİNİN TüMüNE 3600 EK GöSTERGE İSTİYORUZ

Memurların emekli olduklarında, emekli aylıklarında önemli derecede düşüş yaşanmaması için 3600 ek göstergenin önemine dikkat çeken Engiz konu ile ilgili olarak şu görüşlere yer verdi.
Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde miting meydanlarında, iktidar tarafından ekonomik vaatlerin birbiri ardına sıralandığına tanık olmaktayız. Bu vaatlerden bir tanesi de Eğitim öğretim, Din Hizmetleri ile sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan hemşire ile idarecilerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi olarak karşımıza çıktı. Kamu çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarında yapılacak düzenlemeler yasa gereği toplu sözleşme ile belirlenmesi gerekirken, seçim vaadi olarak tezahür etti. Gelir ve ücretlerimizdeki erimenin karşılanması için başta sendikamız tarafından yaptığımız ek zam talepleri, toplu sözleşme öne sürülerek dikkate alınmamıştı. Şimdide toplu sözleşme ile düzenlenmeyen bir ekonomik vaatle karşı karşıyayız.
Memurlar emekli olduklarında, emekli aylıklarında düşüş yaşanmaması için 3600 ek gösterge düzenlemesi kuşkusuz önemlidir. Ancak siyasiler tarafından seçim meydanlarında yapılan bu vaat eksiktir. Ek göstergelerin artışı ile ilgili olarak siyasi iktidar tarafından tanımlanan meslek gurupları” ile sınırlandırmak eksik bir tanımlamadır. Ek göstergelerin artışı ile düzenleme kamu emekçilerinin tamamını kapsamalıdır. Ek göstergeden hiçbir şekilde yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfı ile ilgili de mutlaka ek gösterge uygulamasından yararlanması için düzenleme yapılması gerekmektedir.
Ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz. Yardımcı hizmetler dahil kamu emekçilerinin tümüne 3600 ek gösterge istiyoruz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 43. maddesinin değişik (B) fıkrası ile bu kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıklarının, hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceleri dikkate alınarak, bu Kanuna ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde gösterilen ek gösterge rakamlarının eklenmesi suretiyle hesaplanacağı hükme bağlanmıştır.
Bu hüküm uyarınca, memurların ek göstergeleri görev yaptıkları hizmet sınıfları ile kazanılmış hak aylıklarının bulunduğu dereceler dikkate alınarak tespit edilmekte ve görev aylıkları da buna göre ödenmektedir.
Ek göstergeler rakamlarında genel düzenleme en son 01/01/1995 tarihinden geçerli olmak üzere 18/5/1994 tarihli ve 527 sayılı Kanunun Hükmünde Kararname ile yapılmıştır.
Görüldüğü üzere 23 yıldır Devlet memurlarının ek göstergelerinde genel bir düzenleme yapılmamıştır.
Ek göstergelerin 3600’e yükseltilmesi, görece kamu çalışanlarının durumlarında bir iyileştirmeye neden olacak bir düzenleme gibi görülse de çalışırken aldığı ücrette bir iyileştirme sağlamayacaktır. 3600 düzenlemesi yapılırken, kamu çalışanının kesenek artışı nedeniyle gelirinde düşüş olacağından bundan etkilenmemesi için taban aylıklarda da artış yapılması gerekmektedir. Gerek görevde olan gerekse emekli aylığı almakta olan devlet memurlarının mevcut görev aylıklarında ve emekli aylıklarında eşit ve adil bir artış olabilmesi için taban aylık katsayısında da artış yapılması, yapılması düşünülen düzenlemeye mutlaka eklenmelidir.
İktidar bu vaatlerinde samimi ise, seçim sonuçlarını beklemeden yapacağı bir düzenleme ile tüm kamu çalışanlarına söz verdiği 3600 ek göstergeyi derhal hayata geçirmelidir.
TALEPLERİMİZ: Ayrım gözetmeksizin tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge, çalışanlar için gelir vergisi diliminin %10 da sabitlenmesi, ek ödemelerin artırılması, Ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılması gerekmektedir.
Büro emekçilerini taleplerimiz doğrultusunda mücadele etmeye ve sendikamızda örgütlenmeye çağırıyoruz dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER