SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GÖRME ENGELLİLER İÇİN  “GÖREN GÖZ PROJESİ”

GÖRME ENGELLİLER İÇİN  “GÖREN GÖZ PROJESİ”
Bu haber 31 Mayıs 2018 - 14:32 'de eklendi ve 293 views kez görüntülendi.

Gören Göz Projesi ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin yaptığı açıklamada şunları ifade etti.
Gören Göz Projesi 2018 yılı kapsamında Zonguldak’ta başlatıldı . Görme engellilerin bilgi çağının getirdiği yeniliklerden faydalanabilmeleri için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile başlatılan ve görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayarak bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla yürütülen Gören Göz Projesi 2018 yılı kapsamında ilimizde de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından cihazı almak için müracaat eden görme engellilere kurs verilerek dağıtımı devam ediyor. İlimizde bu cihazdan 155 adet dağıtılacaktır.
Gören Göz cihazı, görme engellilerin ulaşmak istediği yere sesli komutlar yardımıyla yürüyerek veya otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak gidebilmesi amacıyla tasarlanmış Gören Göz yazılımının yüklenmiş olduğu ve GPS alıcısına gelen koordinat bilgilerinin sayısal harita yardımıyla işlenmesiyle görme engelliyi sesle veya tuşla gitmek istediği adrese doğru yönlendirecek olan bir akıllı telefon cihazı olarak tasarlandı. Gören Göz cihazları sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırıyor dedi.

ŞİRİN TEŞEKKüR ETTİ

Görme engelliler için büyük önem arz eden projenin hayata geçirilmesine katkı veren başta hükümet
İle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teşekkür eden Şirin,Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu olarak Görme Engelliler için önem arz eden bu çalışmayı başlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve Hükümetimize tüm Engelliler adına teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER