SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK TSO’DAN İHRACAT HAMLESİ

ZONGULDAK TSO’DAN İHRACAT HAMLESİ
Bu haber 21 Haziran 2018 - 11:35 'de eklendi ve 295 views kez görüntülendi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, 2018 Yılında duyurusu yapılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı teklif çağrısına ” Zonguldak İhracat Hamlesiyle Kalkınıyor” başlıklı bir proje sundu.

Toplam bütçesi 2,5 milyon avro olan hibe programı ile Türk Odalarının ve AB’deki emsalleri ile karşılıklı bilgi ve anlayışlarının güçlendirilmesi, Avrupalı ve Türk iş çevrelerinin entegrasyonunun geliştirilmesi ve Türkiye’nin gelecekteki AB’ye katılımının Türkiye’de ve AB’deki fırsatlar ve zorluklar ile alakalı farkındalık yaratmaya yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Sunulan proje ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ” hazırlamış olduğumuz proje ile Zonguldak, Bulgaristan ve Portekiz’deki Odalar arasında kurulacak ortaklıklar ile ilimizde faaliyet gösteren ihracat potansiyeli yüksek firmaları dış ticarete yönlendirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda projemizin genel hedefini Zonguldak’ın ihracat rakamlarının arttırılması olarak belirledik. Proje kapsamında ,proje ortağı ülkelerdeki ticari faaliyetlerin incelenmesi, dış ticaret ile ilgili edinilen deneyimlerin Zonguldak TSO üyelerine aktarılması, Zonguldak TSO üyelerinin dış ticaret ve e-ticaret kapasitesinin artırılması ve proje ortağı ülkelerdeki firmalar ile dış ticaret ilişkisi kurulması olarak belirledik. Proje kapsamında  Zonguldak TSO bünyesinde Dış Ticaret Danışmanlık merkezi kurularak firmalara eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek ve kurulacak olan e-ticaret internet platformu ile ilimizin dış ticaretine hareketlilik getirilecek. Proje sürecince düzenlenecek B2B toplantıları ile de ticari işbirlikleri kurulmasına öncülük edilecek. Projemizin ön başvurusu onaylandı. İnşallah sunmuş olduğumuz proje uygulama aşamasına geçecek ve böylece İlimizin ihracat kapasitesinin artmasına katkı vermiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER