SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
İsmail BALCI

EPİMEDİUM (EPİMEDYUM) NEDİR?

EPİMEDİUM (EPİMEDYUM) NEDİR?
Bu haber 03 Temmuz 2018 - 16:18 'de eklendi ve 358 views kez görüntülendi.

Uzakdoğu’da yetişen bir bitki olan epimedyum, afrodizyak etkisi olduğuna inanıldığından iktidarsızlık, erken boşalma, orgazm olamama gibi pek çok cinsel sorunun tedavisinde kullanılmış olan bir şifalı bitkidir. Ülkemizde ‘azgın teke otu’ olarak da bilinir.

EPİMEDYUMUN HİKAYESİ

Hikayeye göre bundan yüzyıllar önce Çin’de soylu bir ailenin soyu tükenmek üzeredir. Oğullarında iktidarsızlık sorunu olduğunu anlayan aile çalmadık kapı bırakmaz ama çare bulamazlar. Bir gün kapılarını fakir bir çoban çalar ve belirli bir bölgede keçilerini otlattıktan sonra keçilerinin cinsel anlamda daha aktif olduğunu gözlemlediğini söyleyerek topladığı otları verir. Çobana kızıp kovalasalar da oğlan yine de herkesten gizli o otlardan yer ve bir yıl sonra da nur topu gibi bir oğulları olur.

CİNSEL YAŞAMA CAN VEREN 20 SÜPER AFRODİZYAK

Epimedium’um bir adının da ‘azgın teke otu’ olmasının da bu hikâyeye dayandırılır.

EPİMEDİUM NEYE İYİ GELİYOR?

Epimedyum,

İktidarsızlık (sertleşme süresinin az olması)

Cinsel isteksizlik

Erken boşalma

Cinsel birleşme sırasında stres ve korku yaparak ereksiyon olamama

Cinsel ilişki sayısında ve süresinde yetersiz olma sorunlarına iyi geliyor.

Ayrıca cinsel yaşamında bir problem olmayan ancak cinsel yaşamını daha güçlü ve daha da yüksek hale getirmek isteyen, cinsel bakımdan sağlıklı gözükenler de rahatlıkla kullanabildiği söyleniyor.

EPİMEDİUM’UN ZARARLARI:

Tansiyon ve kalp hastalarının kullanması tavsiye edilmiyor.

Hamile ve emziren kadınlar kullanmamalı

Kesinlikle doktora başvurmadan alınmaması gerekiyor çünkü hızlı kalp atışı, çarpıntı, alerji, ürtiker, kaşıntı, hırıltılı soluma, solunum güçlüğü, yüz, ağız, boğazda şişkinlik ve başka yan etkileri görülebiliyor.

EPİMEDYUM NASIL KULLANILIR?

Epimedyum bitkisi, kuru haliyle ülkemizde satılmamaktadır. Ancak bitkisel ürünler satan yerlerde kapsül veya macun şeklinde satışa sunulmaktadır.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER