SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KÜÇÜK: İYİLEŞTİRMELER BEKLİYORUZ

KÜÇÜK: İYİLEŞTİRMELER BEKLİYORUZ
Bu haber 03 Temmuz 2018 - 17:09 'de eklendi ve 322 views kez görüntülendi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve milletvekili erken genel seçimlerini değerlendirirken, yeni sistemle birlikte esnafların mağduriyetini giderecek iyileştirmeler beklediklerini söyledi.

Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemli ile birlikte esnafların sorunları ile direk ilgilenecek, sorunları çözümüne katkı yapabilecek Esnaf Bakanlığı kurulması gerektiğini hatırlatan Küçük, 24 Haziran seçimleri ile birlikte eski Türkiye alışkanlıklarının bir kenara bırakılıp, yeni sistemle daha başarılı projeler gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, özellikle esnafları rahatlatıcı kanunların çıkartılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’taki hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafların yeni sistemde iyileştirme beklediklerini kaydeden, Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, “24 Haziran’da yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri her şeyden evvel önce ülkemize ve Zonguldak’a hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz.  Burada birkaç noktaya değinmek istiyorum. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile oluşacak yapıdan esnaf ve sanatkarlar olarak bizler hizmet sektörü grubu olarak kahveci ve lokantacılar, pastaneciler fırınlar her şeyden önce esnafımızla direk ilgilenebilecek bir Esnaf Bakanlığı kurulması, yani direk ilişki kurulabilecek esnafın en alt kademeden, en üst kademeye kadar sorunlarını takip edebilecek bir Esnaf Bakanlığının kurulması Cumhurbaşkanımızdan en büyük temennimiz budur. Çünkü özellikle esnafla ilgili iyileştirilmelerin yapılması,  özellikle kayıt işlemlerinde olsun, bürokratik işlemlerde olsun nasıl ki, diğer konularda Online ve e-devlet üzerinden işlem yapılabiliyorsa bürokrasinin de bu konuda azaltılmasını bekliyoruz.  Yine yeni kurulacak Cumhurbaşkanlığı sisteminde esnaf ve sanatkarları destekleyici kredilerin verilmesi,  bunun yanında yeni işletme açacak olanlara da işletme kredileri verilmesini talep etmekteyiz.  İnanıyorum ki, birçok konu başarıldı bu ülkede özellikle de esnafla ilgili konular artık eski Türkiye’den kalan alışkanlıkların bırakılması ve yeni dönemde  çağa uyumlu, yeni dünya sistemine uyumlu  bir esnaflık konusunda, yeni kanunlar çıkartılıp bunların hayata geçirilmesini talep etmekteyiz” diye konuştu.

KÜÇÜK’TEN KATI ATIK TEPKİSİ

Zonguldak Kahveci ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alpaslan Küçük, yıllardan beri birçok kahveci ve lokantacı esnafının mağduriyet yaşadığı katı atık bertaraf bedelleri konusunda yeni seçilen milletvekillerinde dertlerine çözüm bulmalarını istedi.

Zonguldak Belediyesi’nin yaptığı uygulama ile şehir merkezi ve 19 mahallede ticari faaliyette bulunan kahveci ve lokantacı esnafların ödediği katı atık bertaraf bedelleri konusunda indirim uygulandığı ancak, yine de bazı küçük esnafın yapılandırma yapamadıkları için mağduriyet yaşadıklarını belirten Alpaslan Küçük,  birçok esnafın geriye dönük borçları nedeniyle yapılandırma yapamadıklarını ifade etti.

Kahveci ve lokantacı esnafının geriye dönük borçları konusunda da iyileştirme beklediklerini kaydeden Zonguldak Kahveci ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alpaslan Küçük şöyle dedi.

“GERİYE DÖNÜK BİR İYİLEŞTİRME YAPILABİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMA BEKLİYORUZ”

“Katı atık bertaraf bedelleri konusunda samimiyetimle söylemek istiyorum ve üzgün olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özellikle kahveci esnafımız bu konuda son derece mağdur olduğunu defalarca dile getirdik.  Bu konuyu sizlerin aracılığı ile çok konuştuk fakat maalesef 2016 ve 2017 yılı ile ilgili olarak istediğimiz, esnaf adına yararlı bir düzenlemenin yapılmadığı ortadadır. 2018 yılı için metrekaredeki fiyatlar 1,60 ile 1.70 krş. arasında düşürüldü. Fakat bu bizim esnafımıza açık ve net söyleyeyim, nefes aldırıcı bir durum değil. Çünkü geriye dönük yüklü miktarlarda borçları bulunmaktadır. Arkadaşlarımızla da bunları konuşuyoruz. Birçok arkadaşımız yapılandırma yoluna gidiyor, bazı arkadaşlarımız da maalesef ekonomik durumundan dolayı bu borçların altında yapılandırma talebinde bulunamadığı gibi sıkıntı yaşamaya da devam ediyor. Biz buradan Zonguldak Belediyesi’nden ve Belediyeyi yönetenlerden ve Meclis üyelerinden bu konunun hiç olmazsa geriye dönük bir iyileştirme yapılabilmesi konusunda çalışma bekliyoruz”

“MİLLETVEKİLLERİNDEN ESANFIMIZ ADINA RİCA EDİYORUM”

AK Parti ve CHP’nin yeni seçilen milletvekillerine de çağrıda bulunan Küçük, milletvekillerinin de sorunlarına çözüm bulmaları gerektiğini hatırlatarak, “Yeni dönemde, seçilen milletvekillerimiz var.  Bu konuda esnafın sorunlarıyla ilgili geçmiş dönemde ne kadar bir şeyler söylemeye çalıştıysak, kendimizi onlara anlatmaya çalıştıysak maalesef bir çözüm yolu bulamadık. Yeni dönemde, yeni seçilen milletvekillerinden Zonguldak’ı temsil eden tüm milletvekillerinden özellikle esnaf adına rica ediyorum katı atık bertaraf bedeli ile ilgili samimiyetimizle söylüyoruz, çok büyük bir mağduriyet var. Zonguldak’ın birçok sorunu var ama esnaf açısından en önemli sorunlarından birisi budur. Yeni seçilen milletvekili arkadaşlarımıza özellikle bu konuyla ilgili olarak bizim derdimize bir çare bulmalarını esnaf odalarını ziyaret edip, bizleri Kahveci ve Lokantacılar Odası’nı hizmet sektöründeki mesleki kuruluşları ziyaret edip bu konunun bir an önce esnafımız adına çözüme kavuşturmalarını kendilerinden rica ediyoruz. Kendilerine de bu yeni dönemde milletvekilliklerinin hayırlı olmasını diliyoruz”  diyerek milletvekillerinden iyileştirme konusunda destek istedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER