SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘ZONGULDAK ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR’

‘ZONGULDAK ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR’
Bu haber 03 Temmuz 2018 - 17:03 'de eklendi ve 273 views kez görüntülendi.

24 Haziran seçimlerinde CHP’den milletvekili seçilen Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Huriye Gülen’den mazbatasını aldı

Mazbatasını aldıktan sonra Zonguldak Adliyesi önünde açıklama yapan CHP 27. Dönem Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz birlik ve beraberlik mesajı verirken, bundan sonraki süreçte milletvekili olarak Zonguldak’ın sorunlarının çözümü konusunda gayret göstereceklerini söyledi.

YAVUZYILMAZ: “HEPİNİZİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIZ”

CHP Milletvekili Yavuzyılmaz, “Başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, aileme, il ve ilçe örgütlerimize, üyelerimize ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bugün milletvekili mazbatalarımızı almak için İl Seçim Kuruluna geldik. Bize eşlik eden tüm dost ve gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ebediyete intikal etmiş olan ve gönüllerimizde yaşayan Sayın Hacı Yazıcı, Ergin Erdem, Ayşe Sağlam, Sağdık Öztek ve Emrah Arslan’a huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Bizler Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekilleri olarak Zonguldak’ımız ve ülkemizin sorunlarına cansiperane şekilde el atacağız. Bizler hepinizin milletvekili olacağız. Zonguldak’ın güzel geleceğinde buluşmayı diliyorum” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: “ŞEHRİMİZE YATIRIMCI GELMİYOR”

Milletvekili Ünal Demirtaş ise yaptığı konuşmada, “Bugün il başkan vekilimiz, Deniz Yavuzyılmaz vekilim ve örgütümüzle beraber 27. dönem milletvekili mazbatalarımızı aldık. Türkiye baskın bir şekilde seçim sürecine girdi. He zamanki gibi baskın seçimi hazırlayanlar adaletsiz bir seçim ortamını da hazırlamışlardı. Hükümet bütün devlet gücünü ve olanaklarını kullanarak bu seçimi devam ettirdi. Değişik manipülasyonlar da yaparak seçimi kazandılar. Önümüzdeki süreçte iktidar partisi parlamentoda çoğunluğunu yitirmesi nedeniyle güçlü bir muhalefet yapacağımızı ve toplumun güçlü bir muhalefet göreceğini net olarak ifade etmek istiyorum. 16 yıllık AK Parti iktidarı Türkiye’nin 5 temel sorununa çözüm getirememiştir. AK Parti 16 yıllık iktidarı döneminde sorun çözmek yerine sorun üretmeyi tercih etmiştir. Sorunlar çözülemeyip derinleşerek çoğalmıştır. Dış politikada yapılan hatalar, ekonomide içinden geçtiğimiz kriz ortamı, eğitim politikalarında yapılan yanlışlar, toplumsal barış ve huzurla ilgili yapılan hatalar, adalet ve demokrasi ekseninde yapılan hatalar Türkiye’yi işin içinden çıkılamaz bir hale getirmiştir. Ama maalesef bu iktidar yine iktidarda kalmıştır ve sorunlar ileriki süreçte kendisini gösterecektir. Seçiden sonra zam yağmuru aşladı ve artarak devam edecek. Vatandaşımız çok daha zor günler geçirecek.

16 yıllık AK Parti iktidarı Zonguldak ekonomisini küçülttüğü gibi hiçbir sorununu da çözemedi. Filyos Projesinin daha ihalesi bitti ve bitme ihtimalini göremiyorum. Yol sorunlarımızı devam ediyor. Ereğli-Devrek yolu, Ereğli-Zonguldak yolu, Zonguldak-Devrek yolu halen bitirilememiş durumda. Halen çalışmalar devam ediyor. Türkiye Taşkömürü Kurumunun işçi açıklarını bitireceklerini ve 1000+500 işçi alacaklarını söylediler. Ben iktidardan şunu talep ediyorum; derhal TTK’nın işçi açıklarını giderin bin 500 işçi değil 6 bin 500 işçiyi alın kurumun işçi açığını giderin. Zonguldak’ın yatırım teşvik derecesi halen 3’üncü seviyede bunun 4’üncü seviyeye çıkartılması gerekiyor. Zonguldak’ın Yatırım Teşvik Derecesi 4’e çıkartılmadan Zonguldak’a yatırımcı gelmez. Zonguldak üvey evlat muamelesi gördüğü için şehrimize yatırımcı ve yatırımlar gelmiyor. Biz bu sorunun çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için Ak Parti Zonguldak milletvekilleri kendi kafalarına göre tek başlarına hareket ediyorlar ve muhalefeti yok sayıyorlar. Bunu kabul etmiyorum ve ret ediyorum. Bu anlayış ve zihniyet Zonguldak’ta bölücülük yaratıyor. Bu durumu Zonguldak’ın sorunlarının çözülmesindeki en büyük engel olarak görüyorum. Türkiye’de bir tane Zonguldak var ve hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Zonguldak ekonomisi küçüldükçe, daraldıkça hepimiz bundan zarar görüyoruz. Bu nedenle Zonguldak’ta birlik ve bütünlüğü sağlamamız lazım. Ama bunu AK Parti zihniyetiyle sağlayamıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER