SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BELEDİYE VE ÖZEL İDARE SOYULUYOR!

BELEDİYE VE ÖZEL İDARE SOYULUYOR!
Bu haber 10 Temmuz 2018 - 16:43 'de eklendi ve 118 views kez görüntülendi.

Bu sene Kozlu ve Zonguldak’ın asfalt ihalesini alan Öncü firması ne hikmetse hem Kozlu’da, hem de Zonguldak insanını bıktırdı.
Hem Kozlu’da, hem de Zonguldak’ta işlerini yarım yamalak yaparak günlerce asfaltta bir arpa boyu yol alamadı. Yaklaşık 1 buçuk ay önce İncivez Mahallesi’nin eski asfaltını kazıyan firma asfaltta yeni başladı. 2 gün çalıştı “makinalar arızalı” deyip asfalt çalışmaları durdu. Şimdi 15 gün önce Acılık semtini kazıldı hala asfalt çalışması yok.
Vatandaş soruyor; “Asfalt yapamayacaksın niye kazıma yapıyorsun, milletin araçlarında ön takım kalmadı, vatandaş araçlarının camlarını açamıyor, iş yerleri, evler tozdan geçilmiyor. Bu ne pişkinlik. Hurda araçlarla hem Kozlu, hem de Zonguldak Belediyesi’nin asfaltını nasıl yapacaksın. Araç gereç yok, olanların çoğu da kiralık firma geçmiş dönemde Zonguldak’a yaptığı asfalt ihalesinde yapılan asfalt yağan bir yağmurda kazındı. Taşınan asfalt kamyon tonajlarında pis kokuların olduğu, asfalt tesisinden çıkan asfalta dökülen asfaltın arasında çok büyük farkın olduğu, o zaman tescillendi ve son zamanlarda çifte kantar kullanıldı. Asfaltı taşıyan kamyon şoförlerinin birçok şoför bizzat şahitlerdi. Şimdi hem asfalt malzemesi, hem araçları, hem de yaptığı işlerde şaibeli olan firmayı denetleyen yok mu? Bu firmaya yaptığı gecikmelerden dolayı cezai işlem uygulanıyor mu? Dökülen asfaltın analizlerini belediye yetkilileri denetliyor mu? Kozlu ve Zonguldak , Acılık, İncivez yolundan geçen araç sürücüleri ve yaya giden vatandaşlar işyeri sahipleri asfaltı yapan şirket sahibine çok dualar……..? ediyorlar. Geçmişi şaibelerle dolu olan bu şirkete bu ihaleler nasıl veriliyor. Bu gördüğümüz asfalt birkaç yağmurda dökülür. Efendim üstüne birkaç santim daha asfalt dökülecek miş. Kimi kandırıyorsunuz. Altı, tabanı iyi olmayan üstü nasıl olur. Her sene yeni asfalt mı yapacak. Paralar kimin cebinden çıkıyor. Birileri kazanacak diye Belediyeleri peşkeş mi çekecekler. Borç batağında olan belediyelere paraları denizden değil, milletin cebinden alıyor. Zaten Kozlu’nun tüm işlerinden, müteahhitlerden pis kokular geliyor. Kozlu olmuş taş yığını, Kozlu’nun güzelliğini kaybedip taş yığını olmuş” diyerek tepki gösterdiler.
Bu firma İl Özel İdare bünyesinde KÖYDES’in Kozlu’nun köylerinin asfalt ihalesini aynı Öncü şirketi almış, yaklaşık 15.000 ton civarında asfalt yapması lazımken, şu an 1000 ton asfalt yapması, Özel İdare tarafından sıkıntı yarattı.
Şimdi soruyoruz hem İl Özel İdare’ye, hem Belediyelere;
1-Yapılan asfaltların Karayollarının değerlerine göre analizleri yapılıyor mu?
2-Bu yapılacak asfaltların süreleri ne kadar?
3-Taşınan asfalt araçlarının tonajları kontrol ediliyor mu?
4-Bu şirketin bir anda 3 yerde asfalt yapacak araç ve gereçleri var mı?
5-Yaz bitiyor, asfaltlar daha hiçbir yerde istenilen seviyede değil.
6-Şu an zaten asfalt tesisinin arızalı olduğu için asfalt üretilemediği doğru mu?
7-Yetkililer tarafından asfaltın değerleri, sıcaklığı, kullanılan malzemelerin değerlerine göre analiz ediliyor mu?
Tüm Belediye yetkililerine ve İl Özel İdare yetkililerini uyarıyor ve sesleniyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER