SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
İsmail BALCI

ENGİNARIN FAYDALARI NELERDİR?

ENGİNARIN FAYDALARI NELERDİR?
Bu haber 10 Temmuz 2018 - 16:40 'de eklendi ve 299 views kez görüntülendi.

Enginar, pek çok kişinin yemekten hoşlanmadığı ancak sağlığa ciddi faydaları olan ve aslında çok da lezzetli olan bir sebzedir. İçerisinde barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sayesinde bir çok hastalığa iyi gelen enginarın faydaları saymakla bitmez. Peki enginarın faydaları nelerdir? Enginar hangi hastalıklara iyi gelir?

Sağlıklı beslenmenin en temel taşlarından biri enginardır. Günümüzde pek sevilen bir sebze olmasa bile tüketimi oldukça önemlidir. İçerisinde bol miktarda A ve C vitaminleri kalsiyum, potasyum, demir ve fosfor gibi daha bir çok minarelleri barındıran bu mucizevi besin kaynağı karaciğer sağlığından böbrek sağlığına kadar pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Peki enginarın faydaları nelerdir? Enginar hangi hastalıklara iyi gelir?

Enginarın Sağlığa Faydaları

Enginarın kalori ve yağ oranı oldukça düşüktür. 100 gramlık enginar tohumu sadece 47 kalori içermektedir. Bunun yanında diyet lifi açısından çok zengindir. Çok etkili bir antioksidandır. Enginar bol miktarda diyet lifi içeren diğer birçok sebze ve meyve gibi sindirim sistemi için çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı, mideyi güçlendirir ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır, kolon kanserine neden olan unsurları ortadan kaldırır. Kolesterol seviyesinin sağlıklı bir seviyede kalması için ciddi anlamda fayda sağlar. Çok etkili bir antioksidan olması genel anlamda bünyeye inanılmaz katkılar sağlayabilir.

Enginarın Kolesterole Faydaları:

Enginar Sindirim Sistemine Faydalıdır: Yüksek derecede lif içeren bütün besinler sindirim sistemi sağlığını  koruma açısından çok önemlidirler. Bunlardan bir tanesi de enginardır. Enginarın içerdiği lifler özellikle mide sağlığı için önemlidir. Ayrıca enginarın içerdiği asitler midede asit seviyelerinin düzenli seviyede olmasını sağlar.

-Anemi Hastalığına İyi Gelir:

-Enginarın Karaciğere Faydaları.

-Enginar Etkili Bir İdrar Söktürücüdür.

-Enginar Bağışıklık Sistemini Korur.

-Kemik Sağlığını Korur.

-Hücreleri Güçlendirir :

-Kan Hücrelerini Kuvvetlendirir.

Enginar Suyunun Faydaları:

Enginar suyunun en az enginar kadar sağlığa faydası vardır. Fakat bazı maddeleri daha fazla içerebilir. Bu özelliği sayesinde özellikle sindirim sistemi üzerinde çok etkili faydalar sağlayabilir.

Enginar suyu kilo vermeyi kolaylaştırır, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Ayrıca içerdiği bol miktardaki diyet lifi, enginar suyunun bağırsakları çalıştırmasına katkıda bulunur. Böylece kabızlığı giderir, kilo vermeyi kolaylaştırır.

İdrar söktürücüdür, mesane problemlerinin oluşmaması için günde bir bardak tüketilmesinde fayda vardır.

Kolesterole iyi gelir, kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutarak kalp sağlığını dolaylı olarak korumuş olur. Bunun dışında aynı özellik sayesinde inme ve felç gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Antioksidan özelliğinden dolayı hastalıklara karşı bünyeyi korur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER