SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AMELEBİRLİĞİ’NİN KIZ ÖĞRENCİ YURDU İNŞAATINI KİM ENGELLİYOR?

AMELEBİRLİĞİ’NİN KIZ ÖĞRENCİ YURDU İNŞAATINI KİM ENGELLİYOR?
Bu haber 17 Temmuz 2018 - 16:32 'de eklendi ve 111 views kez görüntülendi.

Amelebirliği’nin Nizam Caddesi üzerindeki eski hizmet binasının olduğu bina yıkılarak kız öğrenci yurdu yapmak için girişimlerde bulunulmuştu.
Binanın yıkımı 2 yıl olmasına rağmen, neden inşaat durdu, inşaatı durduran sebepler ne?
Devlet vatandaş yararına yapılan yatırımları kimler tarafından engelleniyor.
Edindiğimiz bilgilere göre; yurt yapımının mahkeme tarafından durdurulduğu, Amelebirliği tarafından yurt yapılacak yerin yanındaki bir alanın da parası ile yapılan alım satımında sonradan bazı sorunların olduğu iddia ediliyor ve o binayı satan kişinin mahkemeye başvurması neticesinde inşaatın durmasına karar veren mahkemenin neticesinin beklendiği ve Zonguldak’a yapılacak 500 kişilik kız öğrenci yurdu ve bu yurtta çalışacak 70-80 kişi yapılacak yurdun altına da ünlü bir markanın hizmetinin engellenmesi Zonguldak kamuoyu tarafından tepki gösterilirken, ayrıca da merak konusu oldu.
Amelebirliği’nin yeni bir yapısal reforma ihtiyacı var. Amelebirliği’nin yapacağı işlerde ayrı görüşe sahip üyelerin birçok engelleriyle birçok yatırımları ve hizmetleri yapamıyor. Onun için Amelebirliği Başkanlığı’nın Bakanlık nezdinde acilen yapısal mir reform yapmalı çok seslilikten Amelebirliği kurtulmalı. Bu yurt yapımının çözümü için eski Meclis Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkanı Köksal Toptan’ın devreye girdiği iddia ediliyor.
Öte yandan, Köksal Toptan’ın işin içinde olursa kız öğrenci yurdunun yapımı bir an önce Zonguldak’a kazandırılacağına kesin gözü ile bakılıyor.
Vatandaşlar, bir an önce yurdun yapılıp, Yurt-Kur bünyesinde öğrencilere ucuz ve kaliteli yurt hizmetinden öğrencilerin faydalandırılmasını bekliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER