SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇINAR: İYİLİK YAPMAZSAK MUTLU OLAMAYIZ

ÇINAR: İYİLİK YAPMAZSAK MUTLU OLAMAYIZ
Bu haber 01 Ağustos 2018 - 21:42 'de eklendi ve 84 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ta Ramazan ayında iftar yemeği yapımın ve dağıtımında çalışan kamu, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlara Zonguldak Valiliğince teşekkür yemeği verildi.
Polis Evinde düzenlenen yemeğe; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Aygün, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak Kömür Spor Başkanı Süleyman Caner, mahalle muhtarları, STK Temsilcileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.
ÇINAR: “BURADA BÜYÜK BİR GÖNÜL İŞİ VAR FEDEKARLIK VAR”
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar da yaptığı konuşmada, “Dinimizin güzel bir prensibi ve bu konuda hadisi şerifte var “sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır” diyor. Burada cenabı Allah’ın hadisine göre bu şehrin en hayırlı insanlarından bir kısmı sizlersiniz. Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir diyor peygamber efendimiz. Biz komşularımızın aç kalmamaları için hele de misafir olarak ülkemize gelen mülteci komşularımızın aç kalmamaları için çok güzel işler yaptık. Ne kadar güzel söz söylesek yetmez” diyerek şöyle devam etti.
Bugün burada Türkiye’mizdeki temel büyük sendikaların, cemiyetlerin, Kızılay’ın ve değişik alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri var. Bireysel olarak iyilik yapan arkadaşlarımız var. Uzaktan bakılınca yemek verdiler, birilerine destek verdiler oldu-bitti gibi bir durum asla söz konusu değil. Burada büyük bir gönül işi var, fedekarlık var. Zamanından, rahatından, cebinden, konforundan, ailesine ayıracağı zamandan büyük bir fedekarlık var. Burada yüksek bir insani anlayış, yüksek insani duyguların iyilik ve güzelliğe yansıması var çok güzel bir faaliyet oldu. Teşkilatlanma seviyesi, organizasyon kabiliyeti çok yüksek ve başarılı bir çalışma oldu. Hem mülteciler için olan kısmı, hem iftar sofraları hem de diğer yapılan birçok görülmeyen, bilinmeyen güzel faaliyetler için bunu söylüyorum. Ben şehrin valisi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Emin olun her biriniz madalyaya layık insanlarsınız. Çünkü fedarkarlıklarla, özveriyle yapılan işler ve güzellikler var. Bunu bir sevap fabrikası olarak düşünebiliriz. Bu yapılan işlerin doğrudan veya dolaylı çok büyük güzel yansımaları toplumumuzda mutlaka olmuştur. Bunu bilen, duyan, gören herkes bu topluluğun yapmış olduğu bu iyi faaliyetlerden etkilenmiş olmamalarına imkan yok.
“İYİLİK YAPMAZSAK MUTLU OLAMAYIZ”
Her insanın iyilik yapması gerektiğine dikkat çeken Vali Ahmet Çınar, “İyilik yapmazsak mutlu olamayız bu kesin. Cenabı Allah insanı böyle yaratmış. İnsan iyilik yapmazsa mutlu olamaz. Ne yaparsa yapsın içinde, ruhunda, gönlünde, kalbinde o iyilik duygusu, içinde insani duygular olmazsa onun mutlu olmasına imkan yok. Bizim bu bütün fedekarlıklarımızın, haklı övünmelerimizin bize verdiği o duygu hali, huzur mutlu olmamız için büyük sebeplerdir. Tabi ebedi olan öbür dünya için ne büyük yatırım demek belki doğru değil ama güzellikler yaptığımızda ortada. Burada Valilik olarak elbette ki bizim desteğimiz oldu ama koordinasyonda, organizasyonda görevlendirmiş olduğumuz vali yardımcımız Nevzat Taşdan Bey çok emek etti. Bütün sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları ve üyeleri çok emek ettiler. Bu güzelliğin bütün şehirlere örnek olmasını diliyorum. Biz çok güzel ve iyi bir iş yaptık. Biz çok zor olan bir işi başardık. Zonguldak’ta ilk defa Ramazan’ı hissettik diyorlar bu sizlerin sayesinde oldu.
“ENSAR ÇİFTLİĞİ KURALIM ÇARESİZ İNSANLARIMIZ BURADA ÇALIŞSIN”
Vali Ahmet Çınar ensar çiftliği kurarak bağımlı gençlerin hem eğitilmesi, hem de çalışarak topluma kazandırılması konusuna da değinerek, “Benim arkadaşlara bazı tekliflerim oluyor yenisini bugün yenisini de yapabiliriz. Ama hazır güzel şeyler yapmış ve başarmış iken ve bir aradayken daha önce ensar çiftliği demiştim ama gelin ismini koyalım bir çiftlik kuralım. Burada bağımlılıkla ilgili sorunları olan, çok çaresiz olan ve roman kardeşlerimizin çocukları, insanları burada çalışsın. Biz burada üretim yapalım ticari tarafı da olsun. Orada çalışanların çalıştığı kadar para kazandığı bir sistem de kuralım. İyi bir modeli biz ortaya çıkarabiliriz. Bu yapı Türkiye’nin en temel sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin içerisinde olduğu bir yanlışta asla yapmayacaktır. Burada herkes helal-haram kavramına en hassas insanlardan oluşuyor. Zaten buna hassasiyet göstermeyen hiç kimse az önce saymış olduğumuz iyilikleri zaten yapamaz. Bunu biz başarabiliriz ve mutlaka bunu yapalım” diye ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından 121 hayırsever vatandaşa Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, tarafından teşekkür ve takdir belgesi verildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER