SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CHP MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ DEREYE GİRDİ

CHP MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ DEREYE GİRDİ
Bu haber 03 Ağustos 2018 - 18:52 'de eklendi ve 258 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Üzülmez deresinde incelemelerde bulundu. Derenin ıslah edilip, debisinin de yükseltilerek turizm amaçlı kullanılabileceğini söyledi.
Dere içine girerek açıklamada bulunan CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz şöyle dedi.
“Zonguldak’ımızın çok güncel sorunlarımızdan biri Zonguldak deresinin ıslahı projesi. Yani, Zonguldak deresini kent halkının kullanımına kazandırılması sorunu. Bizler, Zonguldak deresinin Orhan Veli’nin şiirlerine konu olan aynı zamanda Zonguldak deresinde bunuyoruz. Deremizde biliyorsunuz bir kirlilik problemi var. Konu ile ilgili öncelikli olarak geçtiğimiz günlerde Zonguldak Valimizle yaptığım görüşmede bu konuyu gündeme getirdim, birlikte fikir teatisinde bulunduk. Kendisi de geçtiğimiz süreç içinde Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ile konuyu görüştü. Derenin ıslahı ve debisinin yükseltilmesi noktasında özellikle Mithatpaşa tüneli inşaatından çıkan hafriyatın döküldüğü alan ve yol inşaatlarından çıkan hafriyatın o noktada biriktirilmesi ile onun da dereye haliyle temas etmesi bir şekilde derenin kirliliğine neden oluyor.
Dolayısıyla öncelikli olarak derenin Zonguldak’a kazandırılması, kilit olarak Mithatpaşa tünelinin tamamlanmasına bağlı. Tünelin tamamlanması için bugün çalışılmaya başlansa, biliyorsunuz ödenek yokluğu dolayısıyla durmuştu en az 1 yıla ihtiyaç var dolayısıyla bizler hem siyasetin içinde olan Zonguldak’a sahip çıkmaya çalışan insanlar olarak hem devlet kurumları olarak hem Zonguldak halkı olarak öncelikli olarak Mithatpaşa tünellerinin tamamlanması için ödenek çıkartılması için mücadele edeceğiz. Bu noktadan itibaren de hem hafriyat sorunu ortadan kalkmış olacak, hem de daha önce oraya yığılmış olan hafriyatın da başka bir bölgeye aktarılmasıyla derenin temizliğini büyük ölçüde sağlamış olacağız. Genel temizlik problemini ayrı tutarak söylüyorum. O kısım halihazırda zaten belediyemizle birlikte ortadan kaldırabileceğimiz bir problem debinin yükseltilmesiyle ilgili olarak vali beyle yaptığımız görüşmede derenin denizle birleştiği noktaya set oluşturarak, istediğimiz yükseklikteki derenin debisinin yükseltilmesi ve Amsterdam tipi motorlu teknelerin ve Venedik tipi gondolların da dahil edilebileceği kadar derinliğin de sağlanarak, derenin tamamen Zonguldak turizmine ve kullanımına açılması noktasındaki görüşlerimizi paylaştık.
Ben de bir mühendis olmam nedeniyle de konunun teknik boyutunu da içine daha fazla girmeyi istiyorum. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odamızla görüşme yaparak kendisinin dere ile ilgili bir Avrupa Birliği projesi hazırlamasını isteyeceğiz. Aynı zamanda da valiliğimiz ve belediyemiz tarafından yine yönetilebilecek olan bir proje yarışması açılması mümkün. En iyi, en hızlı çalışmayla tüm kurumların da çok koordineli çalışmasıyla 3 yıllık bir periyot içinde hem Mithatpaşa tünelinin tamamlanması, hem bu dere ile ilgili bu periyodun içinde projelerin hazırlanması, hem bunlarla ilgili ödenek programının devletimiz tarafından yapılmasıyla yaklaşık 3 yıllık ve 5 yıllık periyodun içinde derenin ciddi anlamda Zonguldak turizmine kazandırılması mümkün tüm kurumların işbirliği yapması noktasında.
Akabinde Mithatpaşa tünelleri tamamlandıktan zaten halihazırda 4 tünelin ikisi 300’er metrelik kısım tamamlanmıştı, 700-800 metrelik de 2 tünelde henüz yapılmayan yerler var. Dolayısıyla bu kısım tamamlandıktan sonra dere ve aynı zamanda da Zonguldak’ın çarşısına giren trafik sorunu da ortadan kalkmış olacak dolayısıyla da Gazipaşa’nın da trafiğe trafiğe kapatılma imkanı doğacak. Bu noktada önümüzdeki 2-3 yıllık periyod içinde Zonguldak’ta büyük değişimlerin olabileceği, Zonguldak’ın gerçekten yaşanılabilir bir kent olarak halkımıza kazandırılabileceğine inanıyoruz. Tüm enerjimizle buna gayret edeceğiz, bunun mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER