SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK HİZMET BEKLİYOR

ZONGULDAK HİZMET BEKLİYOR
Bu haber 07 Ağustos 2018 - 17:41 'de eklendi ve 261 views kez görüntülendi.

Zonguldak yıllardır, siyasette kısır çekişmeler yüzünden kaybetti. Zonguldak’ta başta Türkiye Taşkömürleri Kurumu olmak üzere birçok kamu kurumu geçmiş siyasetçilerin “sen-ben” kavgaları ve “hemşericilik” siyaseti yapılmaya başlanınca kurumlarda başıboşluk gözlenmeye başlamıştı.
Zonguldak’ın çözüm bekleyen onlarca sorunu var. Bu sorunlar yıllarca kronik hale gelmiş, çözümsüz kalmıştı.
Yine yıllardır çözüm bekleyen;
*Başta TTK’daki işçi açığının giderilip, üretim artışı sağlanmalı.
*Şehrin ortasında ucube gibi duran Lavuar alanı artık halkın kullanımına açılmalı, oradaki mezbelelik giderilmeli.
*Ödenek yetersizliği nedeniyle sık sık inşaatı duran Mithatpaşa tüneli için bir an önce ödenek çıkartılıp, hızlı bir şekilde Mithatpaşa tüneli hizmete açılıp, özellikle Gazipaşa Caddesi’ndeki trafik çilesine son verilmelidir.
*Asma ve Üzülmez dereleri ıslah edilmeli, Afyonkarahisar’daki gibi Kokarca deresi Akarca deresine dönüşmeli, ya da Eskişehir’deki Porsuk çayı gibi veya Kastamonu’daki dere gibi yapılıp, görsel güzellikler katılarak turizm amaçlı kullanılmalı.
*Zonguldak-Devrek, Zonguldak-Ereğli yolu müteahhitler nedeniyle sürekli duruyor ve bir an önce bu iki yol güzergahı tamamlanmalı.
*Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi gibi bir gerçek var. Üniversiteden de destek alınarak şehrin sorunlarına bilimsel açıdan çözüm üretilmeli.
*Zonguldak yer altı ve yer üstü zenginlikleri bakımından, Türkiye’nin en avantajlı şehri. Bu avantajımızı ekonomiye kazandırılmamız gerekiyor.
*Zonguldak tarihi, kültürü, doğası, madenleri ile de Türkiye’nin en gözde şehri ama maalesef bunları da kullanamıyoruz.
*Zonguldak’ta ayrıca, mağaralar, rafting yapılmaya müsait Harmankaya gibi yerler turizme kazandırılmalıdır.
*Zonguldak’ın saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce, gün yüzü görmemiş tarihi dokular, görsel güzellikler de hem turizme kazandırılmalı, hem istihdam ve ekonomik anlamda da çeşitlendirilmelidir.
Bunun için;
Zonguldak için en büyük avantaj Sayın Valimizin önderliğinde AK Parti ve CHP’li Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi, Bülent Ecevit Üniversitesi, STK’lar bir araya gelerek Zonguldak gerçeklerini gün yüzüne çıkartıp, bu şehri ekonomik ve fiziki anlamda kalkındırmalıyız.
“HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ”
Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi düşüncede olursa olsun eğer Zonguldak’ta yaşıyorsak, bu şehrin gelişmesini, kalkınmasını istiyorsak öncelikle, “ZONGULDAKLILIK BİLİNCİ” oluşturarak, “ZONGULDAK BİRLİKTELİĞİ” oluşturarak, Ankara’da “GÜÇLÜ BİR LOBİ” ile Cumhuriyetin ilk vilayeti olan Zonguldak’ın tüm sorunlarını çözeriz. Yeter ki, inanalım, birbirimize samimiyetle güvenelim.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER