SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YILDIRIM’DAN ABD’YE TEPKİ

YILDIRIM’DAN ABD’YE TEPKİ
Bu haber 14 Ağustos 2018 - 18:49 'de eklendi ve 264 views kez görüntülendi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) İl Başkanı Taner Yıldırım, ABD’nin hiçbir zaman Türkiye ile dost olmadığını belirterek tepki gösterdi.
Dolar kurunun artışı ile ilgili olarak Türkiye’ye dışarıdan baskıların olduğunu S-400 ve F-35’lerden sonra Amerika’nın Türkiye’ye bakışının daha da değiştiğini kaydeden Yıldırım ABD’nin gerek ekonomik, gerek siyasi ve kültürel olarak da Türkiye’nin gelişmesini istemediğinin altını çizdi.
Türkiye’nin her alanda üretmesi gerektiğini söyleyen BBP il Başkanı Taner Yıldırım şu görüşlere yer verdi.
“AMERİKA HİÇBİR ZAMAN TÜRKİYE’NİN DOSTU OLMADI”
“Türkiye yeni bir ekonomik sistemine girdi. Bu ekonomik sistemde Türkiye’ye yapılan dışarıdaki baskılar var. Bu S-400 ve F-35’lerden sonra Amerika’nın Türkiye’ye bakışı çok değişti, zaten değişti. Biliyorsunuz Amerika çekiç güçten beri Türkiye’ye müttefik gözükmesine rağmen en büyük düşmanlığı yapan ülkelerden bir tanesi. Son Suriye sınırına yapmış olduğu yığınaklarla binlerce göndermiş olduğu silah ve lojistik mühimmatı oraya yığmış vaziyette. Amerika hiçbir zaman Türkiye’nin dostu olmadı. Ekonomik olarak da, siyasi olarak da, kültürel olarak da Türkiye’nin gerilemesi için sıkıntıdan çıkmaması için her türlü girişimde bulunmakta. Malum biliyorsunuz Orta Doğu’da, bölgemizde en büyük çıbanbaşlarından bir tanesi de İsrail devletidir. İsrail devletinin korunması için bizim coğrafyamızın mutlaka karışık olması gerekiyor onlar açısından, onun için de bizi bize bırakmazlar. Biz içimizde ne yapmamız gerektiğine bakmamız gerekir diye düşünüyorum” dedi.
“BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAYALIM”
Türkiye’nin endüstride, sanayide, bilişim ve teknolojide, savunma sanayinde, tarım ve hayvancılıkta ve eğitim alanında gelişmesi için kaliteli insanların yetiştirilmesi gerektiğini hatırlatan Yıldırım, “Sloganvari hareketlerden ziyade endüstrimizi geliştirmemiz lazım, sanayimizi geliştirmemiz lazım, bilişim ve teknolojide gelişmemiz lazım, savunma sanayinde gelişmemiz lazım. Eğitimde en üst seviyeye çıkıp üretken gençleri, insanlarımızı yetiştirmemiz lazım, düşünebilen insanları yetiştirmemiz lazım. Sorgulayabilen insanları yetiştirmemiz lazım¸ kaliteli insanlar yetiştirmemiz lazım. Tarımda, hayvancılıkta bütün alanlarda gelişmemiz lazım.
Bizim düşmanlarımıza karşı çok caydırıcı oluruz, düşmanlarımız bize saldırmaktan bölgemizde artık çekinirler, güçlü bir ülke haline gelmiş oluruz. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. Bu ülkenin çimentosu birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bunu sağlamalıyız bunu sağlarsak bizi top ve tüfek ile ne dışarıdaki güler ne içerdeki hainler bir şey yapamaz.
Birlik beraberliği sağlayalım, söylediğim alanlarda gelişelim, biz inanıyoruz ki coğrafyamız ile ilgili sınır ülkeler ile düzeni sağlanması komşularımız ile olan ilişkilerimizin artması alakalı çok büyük katkılar sağlarız. Türk milleti güçlü olduğunda dünyanın mazlum insanları da mağdur insanları da emniyette olduklarını hissediyorlar. Türkiye’ye bir ağabey gözüyle bakıyorlar. Biz son yaşanan dolardaki yükseliş alakalı suni bir yükseliş ben buna inanıyorum bir an önce birlik beraberliği sağlamamız gerekir, sivil toplum kuruluşları siyasi partiler bir araya gelerek önerilerini ortaya koymalı. Birbirlerine sahip çıkılmalı ülkenin ve toplumun reflekslerini rahatlatıp moralini yükseltecek açıklamalarda bulunulmalı.
İnanıyorum ki dolar, döviz eski seviyeye düşecektir. Bu memleket ve millet ürettiği müddetçe daha çok kalkınmış oluruz. Düşmanlara karşı gücümüzü kullanırız, birlik beraberliği sağlayıp üretken olmalıyız. Kendi ayaklarımız üzerine duracak malı üretmeliyiz” şeklinde ifade etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER