SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
İsmail BALCI

CEVİZİN FAYDALARI

CEVİZİN FAYDALARI
Bu haber 15 Ağustos 2018 - 10:35 'de eklendi ve 278 views kez görüntülendi.

Ceviz görünüşü itibariyle beyine benzetilir ve bu yüzden halk arasında genel olarak “Beyne iyi geliyor” şeklinde yorumlanır. Aslında bu doğrudur, cevizin en bilinen faydası hafızayı güçlendirmesi, içerisinde bulunan yoğun Omega 3 ile zeka seviyesini arttırmasıdır. Hamile kadınların hem doğum öncesinde hem doğum sonrasında mutlaka tüketmeleri gereken cevizin daha birçok faydası vardır.

Cevizin Tümörlere Etkisi: Ceviz vücutta bilinen veya bilinmeyen, gizli kalmış tümörlerin gelişimini engeller. Bu bakımından kanser düşmanıdır diyebiliriz; henüz tanısı konmamış bir hastalığınız varsa dahi süreci yavaşlatır, sizi bir tümör enkazıyla baş başa bırakmaz.

Ceviz Cilde Canlılık Verir: Ceviz, içerisinde dışarıdan almamız gereken doğal yağlar bulundurur, bu yağlar vücutta üretilmez; alındığı takdirde cildi nemlendirir, yağ dengesini korur, canlılık katar. Solgun görüntüden kurtulmanıza yardımcı olur. Bunun yanında saç diplerini, saç derisini yeniler, saç bakımı için de cevizin suyu kullanılabilir.

Diyabete Etkisi Nasıl Olur?: Cevizi düzenli olarak azar azar yemek diyabet oluşumunu engeller; ama unutmayın ki cevizin büyük bir kısmı yağdır. Faydalı olduğu için tek seferde fazla fazla yemek yağların vücudunuzda depolanmasına sebep olacaktır.

Melatonin Salgılar: Melatonin rahat bir uyku çekmek için gerekli hormondur. Bu hormon bir zifiri karanlıkta uyuduğunuzda salgılanır, iki ceviz yediğinizde salgılanır. Melatonin uyku kalitesini arttırır, kanser riskini aza indirir. Bunun yanında düzensiz kalp atışlarını azaltan, kalp krizi riskini minimize eden ceviz her gün 1-2 tane olsa dahi tüketilmelidir.

Tadı Güzeldir: Cevizin tadı güzeldir, diyet yapıyor olsanız dahi günde 1 adet tüketmeniz yoğun lif oranıyla diyetinizi destekleyecektir. Bağırsakları temizleyen, kabızlık sorununa iyi gelen ceviz, özellikle diyete alışma sorunu yaşayanlar için birebirdir.

Ceviz Kalp Dostudur: Düzenli aralıklarla azar azar tüketilen ceviz kalbin en büyük dostudur, damar tıkanıklıklarına iyi gelir, kalp hastalıklarını azaltır.

Omega 3 ve Ceviz: Cevizi mutlaka ama mutlaka tüketmemiz gerekir, çünkü içerisinde yoğun miktarda omega 3 bulunur. Omega 3 insan vücudu tarafından üretilmez, ancak gerekli olan yağ asitlerinden bir tanesidir. Zekayı güçlendirir, vücudun yapı taşlarının hemen hepsinde bulunur, bu bakımdan önemi yadsınamaz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER