SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MHP İL BAŞKANI SOYDAŞ: TTK ÇİFTLİK OLMAKTAN ÇIKMALI

MHP İL BAŞKANI SOYDAŞ: TTK ÇİFTLİK OLMAKTAN ÇIKMALI
Bu haber 07 Eylül 2018 - 12:41 'de eklendi ve 57 views kez görüntülendi.

MHP Zonguldak il Başkanı Metin Soydaş Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na alınması planlanan işçilerin liyakat ve hakkaniyet esaslarına göre alınması gerektiğini hatırlattı.

TTK’ya alınacak işçilerin üretime katkı sağlayacak kişilerden olması gerektiğini belirten MHP il Başkanı Metin Soydaş yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

“Türkiye Taş Kömürleri (TTK ) Kurumuna alınması gündemde olan işçilerin işe alımları esnasında mutlaka “Liyakat ve Hakkaniyet” gözetilmelidir. Zonguldak ve ülkemiz için stratejik bir önemi olan Türkiye Taş Kömürleri kurumuna alınacak işçilerde kesinlikle üretime katkı sağlayacak kişiler tercih edilmelidir. Eş dost ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yapılacak işe alımlar iş barışını bozacağı gibi, vicdanlarda da ciddi huzursuzluk yaratacaktır. TTK artık çiftlik gibi görülmekten mutlaka kurtarılmalıdır. Halkın tabiri ile bazı çevrelerin yaptığı gibi “Yat gölgede maaş bölgede “ kavramı mutlaka sona erdirilmelidir. Yerin yüzlerce metre altında dişini tırnağına takarak terini akıtan madenci kardeşlerimiz üzerinden hiç kimse haksız kazanç elde etmemelidir.

İŞÇİ ALIMLARI TAMAMEN ŞEFFAF BİR ZEMİNDE YÜRÜTÜLMELİDİR..

Milliyetçi Hareket Partisi (MH P) olarak; TTK’ya yapılacak işçi alımlarının mutlaka kura ile yapılmasını ve alanında uzman bağımsız denetçiler eşliğinde uygulamalı mülakat ile gerçekleşmesini talep etmekteyiz. Geçmişte noter huzurunda yapılan çekilişlerde dahi usulsüzlüklerin yaşandığı düşünüldüğünde, noter öncesi hazırlıkların da çok önemli olduğu göz ardı edilmemelidir. İşçi alımlarının tüm aşamalarının ilimizde yayın yapan basın kuruluşları tarafından takip edilmesi ve TV kanalları tarafından canlı olarak yayınlanması kanaatimizce çok sağlıklı olacaktır. Gerekirse kurum tarafından bu işlem için belirli bir ödenek ayrılarak basın kuruluşlarının bu vazifeyi eksiksiz olarak yerine getirmesi sağlanabilir.

İşe alımlara şaibe karıştıracak girişimlere asla taviz verilmemelidir. Bu tür davranışlara tenezzül edecek kişi veya kurumlara karşı da mutlaka en ağır şekilde hukuki yaptırımlar uygulanmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak tavrımız “Haktan ve Halktan” yanadır. Liyakat ve hakkaniyet gözetilerek yapılacak alımlar kurumun tekrar ayağa kalkmasında da ciddi etken olacağına inanmaktayız. Saygılarımla” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER