SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
İsmail BALCI

DOĞAL ANTİBİYOTİK; SARIMSAK

DOĞAL ANTİBİYOTİK; SARIMSAK
Bu haber 11 Eylül 2018 - 17:44 'de eklendi ve 281 views kez görüntülendi.

Doğal antibiyotik diye boşa dememişler: Sarımsak
Sarımsağın ne olduğunu hepimiz çok iyi bildiğimize göre, onu uzun uzun anlatmaya gerek yok. Birçok uzmanın günde en az 1-2 diş yememizi önermesi de boşa değil üstelik. Yüzlerce yıllık geçmişi olan, eskiden bu yana “doğal antibiyotik” olarak anılan sarımsak ne işlere yarıyor, öğrenmenin zamanı şimdi.
Ne işe yarıyor: Sarımsağın faydaları
En bilinen faydalarından biri, sarımsağın tansiyonu dengelemede büyük rol oynadığı bildiğiniz gibi. Bunun yanı sıra sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirmede de en etkili olan bitkilerden bir tanesi. Peki ya bunlardan başka?
Sarımsak, vücutta oluşan iltihaplanmaların da önüne geçiyor, var olan iltihapların da daha kısa sürede kuruyup iyileşmesini sağlıyor.
Birçok kanser türüne karşı vücudu koruyucu etki gösteriyor.
Birçok insanın günlük sorunu haline gelen, sinir, stres, gerginlik gibi durumlarda vücudu rahatlatıyor.
Kötü kolesterolün dengelenmesinde vücuda yardımcı oluyor.
Nasıl kullanılıyor: Sarımsağın kullanımı
kavrulmus-sarimsak-yiyince-neler-oluyor-one-cikan
Sarımsak hem çiğ hem de pişmiş olarak birçok yemeğin içine, cacık, salata gibi yancı lezzetlerin içine dahil olabiliyor. Tek başına da şifa niyetine yiyenler olduğu biliniyor. Öyle ki bu konuda birçok araştırma yapılıyor. Merak edenleri “6 Diş Kavrulmuş Sarımsak Yediğinizde İlk 24 Saat İçinde Vücutta Neler Oluyor?” başlıklı yazımıza alabiliriz.

ALICIN FAYDALARI
Alış kan akışının düzenli bir şekilde devam etmesini sağlayarak kalp ve damar sağlığını korumada en önemli şifalı bitkiler arasında yer alıyor.
Bu sayede kalp krizi ve felç gibi birçok hastalıktan da bizi koruyor.
Yine kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde sürmesini sağladığı için beynin de işlevselliğini koruyor, hafızayı güçlendirip sinir-stresten vücudumuzu uzak tutuyor.
İdrar söktürücü bir etkisi bulunuyor.
Sindirim sistemine destek olarak gaz sancısı ve mide ağrısı ve hazımsızlık gibi sorunların elinden geldiğince hızlı bir şekilde geçmesini sağlıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER