SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
Lokman Gül

SİYASET KIZIŞIYOR

SİYASET KIZIŞIYOR
Bu haber 11 Eylül 2018 - 17:26 'de eklendi ve 301 views kez görüntülendi.

Tüm siyasi partilerde hareketlilik hızlandı.

AKP, CHP ve MHP’de Büyükşehir adayları en geç Kasım ayına kadar netleşir.

Diğer illerde ve ilçelerde Kasım sonunda üç aşağı beş yukarı tüm partilerin aday adayları netleşir.

Zonguldak’ta il ve ilçe aday adayları piyasalara çıkmaya başladı.

Şu an partilerde temayüller ve kamuoyu yoklama çalışmaları, adam adama markajlar başladı.

AKP’de merkezde şimdilik Dr. Ömer Selim Alan aday adaylığı ve AKP il yöneticisi Kurtuluş Yılmaz aday adayı olarak gözüküyor.

Ama bilinen o ki, daha benim bildiğim en az 6 tane daha aday adayı var.

Birileri de vekillerin, teşkilatların gözünün içine bakıyor.

AKP’de şu an il yöneticisi Mehmet Apaydın, TTK inşaat Dairesi Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, iş adamı Ümit Bozkurt, Akmercan Doğalgaz firması Müdürü Bekir Selçuk ve Ankara’da genel merkezle devamlı diyalog halinde olan eski siyasetçi ve il başkanı Zeki Tosun da milletvekili adayı olmadı ama Belediye Başkan adaylığı için Genel merkezden okey alırsa kesin aday olacaktır.

Sürpriz aday adayı Ali Bektaş’ın Kozlu’dan adaylığı yüzde 90 tamam gibi.

Ali Bektaş Zonguldak’tan da gösterilebilir.

Seçmenin, siyasetçilerin en çok konuştukları Zonguldak Belediye başkanlığı için aday olarak ismi gündeme gelen eski bir siyasetçi, vekil kesinlikle ne Zonguldak’tan, ne de başka bir yerden aday olmaz.

***

CHP

CHP’de durum karışık. Şu an merkezde en güçlü aday adayı Harun Akın’ın ismi geçiyor. Kozlu’da ilçe başkanı Cengiz Bank ön planda.

CHP’de mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yeniden aday olup olmayacağı ve adaylığına mevcut il yönetiminin sıcak bakıp bakmadığı ileriki günlerde belli olacakken, Şerafettin Turpcu ve Harun Akın’ın ortak hazırladığı il yönetiminin tavrının ne olacağı merak ediliyor.

CHP’de özellikle Zonguldak Merkez Belediye Başkan aday adaylıkları için Belediye Meclis üyesi Tahsin Erdem ve eski Meclis üyesi Adil Bahadır’ın da aday adaylığı konuşuluyor.

Ereğli’de Halil Posbıyık, Çaycuma’da Bülent Kantarcı gibi güçlü isimlerin de Belediye Başkan adaylıkları siyaset kulislerinde en fazla konuşulan isimler arasında bulunuyor.

Kilimli’den Ali Arslankılıç’ın da yeniden CHP’den adaylığı söz konusu olurken, Alaplı’dan Nuri Tekin’le yeniden devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken,  Gökçebey’de ise eski Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan veya AKP’den ihraç edilen ve Belediye Başkanlığı görevinden alınan Vedat Öztürk’ün de ismi CHP kulislerinde geçiyor.

***

MHP

MHP Genel merkezin kararını bekliyor. Cumhur ittifakının durumuna bağlı ama MHP çok iddialı adaylarla meydanlara çıkacağı konuşuluyor.

MHP’de tek iyi gitmeyen şey; birileri MHP’yi karıştırmak istiyor. Eski il Başkanı ortamı geriyor. Partiyi karıştırmak istiyor. Mevcut il başkanının icraatlarını sağda, solda eleştirip birileri tarafından laz, kıvırcık, şovenistliği ile servis yaptırıyor. Bu zamana kadar Hamdi Ayan’ın il başkanlığı dönem de dahi şu an mevcut il Başkanı Metin Soydaş bu partinin maddi manevi en büyük destekçisiydi.

Şimdi o kaybettiği koltuğun peşinde birileri ama sonuç birçok şehir kalkınırken, Zonguldak laz, kıvırcık şovenistliği ile hala hareket ediyor.

Partiden nemalanamayan birileri mevcut il başkanının ayağını kaydırmak için entrikalar peşinde.

Dost ziyaretlerinde ama özünde dedikodu yapmak.

***

İYİ PARTİ

İYİ Parti’de kıpırdanma başladı. İl yönetimlerinin istifasını isteyen Genel merkez yeni il başkanları atamasında.

Zonguldak için eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen’i atayacak.

Eski Vali Yavuz Erkmen Zonguldak’ta teşkilatları kuracağı ve Zonguldak merkez, tüm ilçe ve beldelerin ataması ondan geçecek.

Vali Erkmen il başkanlığı görevini aldıktan sonra güçlü bir yönetim kurulunu kendisi belirleyecek.

Eski Merkez ilçe Başkanı Fatma Gülay’ın da yönetimde olacağı ve yönetim listesinde de sevilen birçok isimlerin olacağı belirtiliyor.

Yavuz Erkmen’in aynı zamanda Bartın ve Karabük teşkilatlarının oluşturulmasında tam yetkili ve sorumlu olacağı ifade ediliyor.

İYİ Parti’de Yavuz Erkmen’in il Başkanı olarak görevi almasının ardından, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere sürpriz adaylarla katılacağı sızan bilgiler arasında bulunuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER