SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KIZILAY’DAN “19 MAHALLE KAN BAĞIŞLIYOR” PROJESİ

KIZILAY’DAN “19 MAHALLE KAN BAĞIŞLIYOR” PROJESİ
Bu haber 22 Eylül 2018 - 18:07 'de eklendi ve 79 views kez görüntülendi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, “19 Mahalle Kan Bağışlıyor” projesini tanıtmak amacıyla merkeze bağlı 19 Mahalle muhtarı ile kahvaltına bir araya geldi.

Memurlar Lokali’nde 19 mahalle muhtarına projeyi anlatan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, tek amaçlarının ihtiyaç sahibi insanların kan ihtiyaçlarının anında karşılamak olduğunu söyledi.

Ramazan ayları başta olmak üzere aşırı sıcak ve soğuk havalarda gönüllü kan bağışçı sayısının azaldığını ifade eden Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, proje ile ilgili şu bilgileri verdi.

“Türk Kızılayı olarak gönüllü bağışçılarımızdan aldığımız gönüllü bağışları uygun testlerden geçirdikten sonra ilimizde bulunan 12 hastanemiz, özel hastaneler de dahil olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz tek derdimiz bu. Biz istiyoruz ki, ihtiyaç anında da hastanelerimize kendi aracımızla, kendi personelimizle yetkili kişiler eliyle kan kanları ulaştırıp, ihtiyaç sahibi, yatağında kan bekleyen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderelim. Belli periyotlarda ister istemez ufak tefek aksamalarımız oluyor. Özellikle Ramazan ayı ve aşırı sıcak zamanlarda ve aşırı soğuk mevsimlerde ister istemez gönüllü kan bağışçılarımıza ulaşmakta sıkıntı yaşadığımız için beklediğimiz olanlarda gönüllü kan bağışı alamadığımız zaman bazen talepleri karşılamak de ufak tefek aksamalar yaşıyoruz. Bu toplantımızın amacı da özellikle Kasım,  Aralık ayında soğuk mevsimlerde de gönüllü kan bağışçısı sayımızın azalmasını engellemek amacıyla bir ay öncesinden siz değerli muhtarlarımızla istişare yaparak Kasım ve Aralık ayında, iki aya yayılacak şekilde inşallah 19 mahallede belirli periyotlarla gönüllü kan bağış kampanyaları yapalım istiyoruz. Sizlerin önderliğinde zaten bu toplantı sadece bir proje tanıtımı gibi onun için ben olsun, eğitim uzmanı ve koordinasyon sorumlusu arkadaşlarımız tek tek sizleri ziyaret edecek.  Çünkü her mahallemizin özellikleri farklı. Diğer muhtarlarımızla mahallelerde yaptıklarımız da var ama biz istiyoruz ki bunu geleneksel hale getirelim.  Her yıl bu tür kan bağışında ulaşmada sıkıntı yaşadığımız zamanlarda ve soğuk mevsimlerde bunu geleneksel hale getirerek, tüm mahalleleri de içine katarak istediğimiz oranlarda belirli kan bağışı alalım ki, o zaman da taleplere cevap verelim. Çünkü hiç birimiz istemeyiz, bir yakınımızın hasta yatağında kan beklemesini ihtiyaç anında kanın bulunmasını gecikmesini hiç kimse istemez. Bizim tek amacımız bu hiçbir insanımızı bekletmeyelim, tedavisini geciktirmeyelim. Biz, hastanelerimizden bize gelen talepleri en kısa sürede çözelim, insanlarımızı tekrar hayata bağlanmasına vesile olalım ve hızlı bir şekilde sağlığına kavuşup hayatına devam etsin.  Bunu yaparken tek kaynağımız insan.  Yani kanı başka bir şekilde elde etme şansımız yok. Tek üretim yeri insan vücudu ve istiyoruz ki, biz bize yetelim. Bu potansiyel bizde var” diyerek, Zonguldak’ın gönüllü kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu kaydetti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER