SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
İsmail BALCI

PORTAKAL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

PORTAKAL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
Bu haber 25 Eylül 2018 - 17:08 'de eklendi ve 288 views kez görüntülendi.

Portakal yağı, portakal kabuğundan distilasyon yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Cinsel isteksizliğe iyi gelmesi, selülitleri yok etmesi, cildin erken yaşlanmasını engellemesi portakal yağının faydaları arasındadır. Aynı zamanda hoş bir kokusu vardır. Evin güzel kokması için kullanılabilir.

PORTAKAL YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

Yağı alırken % 100 portakal yağı olmasına ve hiçbir koruyucu yada katkı madde içermemesine dikkat edilmelidir. İşte portakal yağının faydalarından bazıları:

*Kas, kemik ve eklem ağrılarına iyi gelir. Dokulardaki şişmeyi arttıran iltihaplanmaya yarar sağlar. Ağrıyan yada şişkinlik gösteren kaslara sürülerek ağrının geçmesi sağlanabilir.

*Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için birçok hastalığa karşı savaşmaya yardım eder.

*Doğal bir antibiyotiktir. Bu sayede bakterilerin yayılmasını engeller.

*Yüksek tansiyona iyi gelir. Kan dolaşımını arttırır. Kan basıncını düşürür. Bunun sonucunda hipertansiyonu düşürücü etkisi vardır. Bu sayede kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

*Depresyona yarar sağlar. Sakinlik verir. Stresten uzaklaşmak, sakinlik için parfüme eklenebilir. Kokusu eve yayılabilir. Bu sayede stres hormonlarını yavaşlatır. Huzur verir.

*Cinsel isteksizliğe iyi gelir. Afrodizyak özelliği vardır. Düzenli kullanıldığında iktidarsızlık, sertleşme sorunları, karşı cinse olan ilginin azalması ve cinsel isteksizliğe yarar sağlar.

*Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardım eder. Sık idrara çıkmayı sağlar. İdrarla birlikte ürik asit, safra, aşırı tuz ve çeşitli toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu sayede sindirimi kolaylaştırır.

*Bağırsaklarda gaz birikmesini engeller. Hazımsızlığa, şişkinliğe iyi gelir. Bağırsaklarda gaz birikmesi sonucu göğüs ağrısı, mide ağrısı gibi ağrıları yok eder. Karın kaslarını ve anal kasları rahatlatır.

PORTAKAL YAĞININ SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

*Kan akışını iyileştirir.

*Kansere karşı kullanılabilir.

*Kabızlığa iyi gelir.

*Cinsel isteği arttırır.

*Baş ağrılarına iyi gelmesi portakal yağının faydaları arasındadır.

*İltihabı azaltır.

*Alzheimer hastalığına iyi gelir.

PORTAKAL YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Portakal yağına alerjiniz yoksa cildinize uygulayabilirsiniz. Çay ağacı yağı gibi yağlarla karıştırarak kullanabilirsiniz.

*İçerdiği C vitamini sayesinde cildi korur.

*Selülit oluşumunu azaltır.

*Akne ve deri iltihabını yok eder.

*Ciltteki kollajen üretimini arttırır. Bunun sonucunda kırışıklık oluşumunu engeller.

*Ciltte koyu leke oluşumunu yavaşlatır.

*Antioksidan özelliği sayesinde zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlar.

*Cildi hava kirliliği ve toksisite zararından korur.

PORTAKAL YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR?

Badem yağı, jojoba yağı ya da avokado yağı ile inceltilerek kullanılabilir. Bu yağlar ile inceltildiğinde cilde masaj yapılarak sürülür.

PORTAKAL YAĞININ FİYATI NEDİR?

Yağın distilasyon yöntemi ile elde edilen %100 portakal yağı olmasına dikkat etmelisiniz. Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermemesi de önemlidir. Genellikle 20 ml ve 1 litre olarak satışa sunulmuştur. 20 ml portakal yağı fiyatı 15 TL ile 20 TL arasında değişmektedir. 1 litre fiyatı ise 200 TL ile 400 TL arasında değişmektedir.

PORTAKAL YAĞI NEREDE SATILIR?

Birçok İnternet sitesinde satılır. Bazı aktarlarda yada baharatçılarda bulmanız da mümkündür.

 

PORTAKAL YAĞI SELÜLİT İÇİN NASIL KULLANILIR?

Selülite iyi gelen bir yağdır. Selülitli bölgeye uygulandığında zamanla selülit oluşumunu yok eder. İçerdiği etken maddeler sayesinde kan dolaşımını arttırır. Yağ yakımını hızlandırır. Bu etkileri için 7 damla portakal yağı, 6 damla kekik yağı, 7 damla biberiye yağı, 1 tatlı kaşığı susam yağı ve 5 damla melisa yağı karıştırılır. Hazırlanan karışım selülitli bölgeye yukarıdan aşağıya doğru masaj yapar şekilde dairesel hareketlerle sürülür. Bölge streç film ile sarılır. 20 dakika sonra uygulanan bölge su ile yıkanır.

PORTAKAL YAĞI NASIL KULLANILIR?

*Cilt ve saç için farklı yağlar ile inceltilerek kullanılabilir. Başka kullanım alanları vardır.

*Boğaz ağrısı ve öksürük için bir kaba sıcak su dökülür. İçine 3 damla yağdan damlatılarak buharı solunur.

*Boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına karşı bir bardak suyun içine bir çay kaşığı tuz atılır. Üzerine 2 damla yağdan damlatılarak gargara yapılabilir.

*Oda spreyine yağ damlatarak su ilave edilerek odanın güzel kokması sağlanabilir.

*Diş eti iltihabı için bir bardak suyun içine 3 damla yağ damlatılır. Hazırlanan su ile gargara yapılır.

*Banyo suyuna çeyrek fincan deniz tuzu ile 10 damla portakal yağı karıştırılabilir. Bu sayede rahatlama ve canlanma sağlanır.

*Böceklerden kurtulmak için, evde böceklerin geldiği bölgeler bu yağ ile silinerek temizlenebilir.

*Evdeki yağ ve lekelerin temizliği için fayanslar ve yağlı bölgeler birkaç damla yağ ile temizlenebilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER