SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ŞAİBELİ İHALE MUĞLA FİRMASINA!

ŞAİBELİ İHALE MUĞLA FİRMASINA!
Bu haber 25 Eylül 2018 - 16:53 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Geçen hafta manşetten verdiğimiz “Şaibeli ihale” haberimiz üzerine acaba gerçek mi oldu?

Şimdi ihale komisyonu ve Bülent Ecevit Üniversitesi yetkililerine soruyoruz ve kamuoyu adına cevap bekliyoruz.

1-7.08.2018 günü yapılan Tıp Fakültesi kantin ihalesine 2 firma girmiş 1. Firma Ekrem Büyükbaş, 2. Firma ise EPA firması ihaleye girmişti. EPA firması 4 milyon 200 bin TL ile ihaleyi almıştı.

2-Sonra şaibeli ihale ne hikmetse 2 firma ihaleye girmesine rağmen rekabet oluşmadığından ihale komisyon tarafından iptal edilmişti.

3-Komisyon iptal edilen ihaleyi tekrar 21.9.2018 günü yaklaşık bedel 4 milyon 436 bin TL’den ihaleye çıkmış ve ihale Cuma günü yapılmış olup ihaleye yine 2 firma katılmış, birinci firma Muğla firması ANS, ikinci firma EPA firması. İhaleyi Muğla firması ANS aylık KDV dahil 150 bin TL’ye yaklaşık 3 senelik 5 milyon 400 bin TL civarında kendisinde kaldığı görülüyor.

4- Şimdi soruyoruz yetkililere. Şimdi rekabet ortadan kalkmış mı oluyor? Geçen ihalede ve yeni ihaleye de 2’şer firma katılmıştı. İlk ihale iptal edilirken, 2. İhale neden iptal edilmeyip ANS firmasına verildi.

5-Şimdi soruyoruz yetkililere; Demek ihale ilk ihaledeki gibi acaba hedefte Zonguldak firması mı vardı da Zonguldak firması dışlanıp 2. İhalede Muğla firmasına ihale verildi.

6-Bu şaibeli ihalelere kim dur diyecek?

7-Kamuoyu yeni ihalenin bir an önce iptal edilmesi, edilmezse ihaleden ve komisyonlarda pis kokular etrafa yayılır. Yetkililerin dikkatine!

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER