SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

NİHAT AYGÜN GÖREVİ BIRAKTI, UZUN KIZILAY BAŞKANI OLDU

NİHAT AYGÜN GÖREVİ BIRAKTI, UZUN KIZILAY BAŞKANI OLDU
Bu haber 26 Eylül 2018 - 15:39 'de eklendi ve 264 views kez görüntülendi.

Uzun yıllar Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanlığı görevini sürdüren Nihat Aygün, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Kilimli’den Belediye Başkan aday adaylığı öncesinde Kızılay’daki görevinden izne ayrıldığını açıkladı ve Ocak 2019’da yapılacak kongrede de aday olmayacağını söyledi.

Kızılay’daki görevinden istifa etmesi halinde olağanüstü kongre yapılmaması için izne ayrıldığını belirten Aygün olağan kongre yapılacağı için de böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Zonguldak’ta yaklaşık 40 yıldan beri politika ve sosyal faaliyetlerin içinde olduğunu söyleyen Aygün, “AK Parti’den aday adayı çalışmalarıma başlamam ve eleştirilmemin ardından etik olmadığı için ben de Türk Kızılay’ı görevimi bırakıyorum. Ocak ayının sonunda da sonundan yapılacak kongrede aday olmayacağım. Görevimi Murat Uzun’a teslim ediyorum” dedi.

Türk Kızılayı Şube Başkanlığı’na getirilen Murat Uzun ise yaptığı açıklamada, Nihat Aygün ile birlikte yaklaşık 10 yıl birlikte görev yaptıklarını ifade ederek, “Görevimizi başkanımızın önderliğinde 10 yıldır yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeni bir kongre süreci başlayacak, görevimizi arkadaşlara teslim edeceğiz. Hiçbir STK’yı hiçbir siyasi partiliyi karşımıza almamaya devam ettik. Çünkü onların her birinin burada gönül bağı bulunan ve temsilcisi olan kişileriz. Hiçbir zaman bu kurumu bir siyasi partinin ne ön bahçesi ne arka bahçesi pozisyonuna sokmadık, sokma hakkımızda yok. Burası milletin has kurumudur. Hoşgörü diliyle hizmet etmek büyük bir sorumluktur. Bu güne kadar elimizden geldiğince sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ettik. 10 yıldır bu kurumda gerçekten büyük başarılara imza atmış olan liderliğini Sayın Nihat Aygün’ün yaptığı şubemiz olarak biz çok mutluyuz” diyerek, Aygün’e teşekkür ederek bir buket çiçek takdim etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER