SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÖREN’DEN ZAMLARA TEPKİ

ÖREN’DEN ZAMLARA TEPKİ
Bu haber 26 Eylül 2018 - 15:36 'de eklendi ve 271 views kez görüntülendi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören dolar kurunun yükselmesi ile kamu çalışanlarının maaşlarında yüzde 50, tüketim mallarında ise yüzde 30 yansıması olduğunu söyledi.

Memurun, emeklinin, dar gelirlinin, dul ve yetimin nefes alacak hali kalmadığını belirten Ören, hükümetin ekonomik tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Şahin Ören, zamlara tepki gösterdi ve şu görüşlere yer verdi.

“Yanıyor, cep yanıyor, mutfak yanıyor, dar gelirli yanıyor, pazar yanıyor, tezgah yanıyor, memur yanıyor, işçi yanıyor, dolar almış başını gidiyor, faiz yüksek altın euro yüksek TL dersek cepte yok.

Özellikle ülkemizde papazla başlayan son gelişmeler ışığında ekonomik çalkantılar ve doların aşırı yükselişi çalışma ve geçim hayatını felç etmiştir. Maaşlarımız dolar karşısında yüzde elli azalırken bunun tüketim mallarına yansıması en az yüzde otuz olmuştur. Tabir yerinde ise cebimizdeki paranın yüzde otuzu belirsiz güçler tarafından çalınmış ve halkımız yoksullaştırılmıştır.

Gelinen noktada bu ekonomik gelgitler dış güçler tarafından yapılmış olabilir. Bu milli bir meselede olabilir. Bu ortak derdi birlikte çözmemiz gerektiği de doğrudur. Yalnız deniz bitmiştir, memurun, emeklinin, dar gelirlinin, dul ve yetimin nefes alacak hali kalmamıştır. Okulların açılması ile birlikte eğitim masrafları en az ikiye katlamış. Kış kapıya dayanmış kömür ve doğalgaz fiyatları uçmuştur. Temel gıda maddelerine ve özellikle temizlik maddelerine yaklaşılamamaktadır.

Acilen mevcut iktidarın kamu çalışanlarına ek zam yapması ve halkımızı ekonomik olarak rahatlatması gerekmektedir. Özellikle bu aylarda kredi kartları dolan ve hat safhada geçim sıkıntısı çeken emekli, dul ve yetim, kamu çalışanları uçurumun kenarındadır ve devletinden alın terinin karşılığının istemektedir. Türk Eğitim Sen olarak uyarıyoruz; sosyal patlama çok uzak değildir, boşanmalar artmış icra dairelerinde milyonlarca icra dosyası raflarda beklemektedir. İnsanımızın sokaklara çıkmaması devlete olan saygısı ve bağlılığından ileri gelmektedir. Ama unutulmasın ki açlık ve yoksulluk pek çok değeri yok eder.

Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi olarak Memur Sen’e soruyoruz.  Utanmıyor musunuz? %4 zam oranı ile bu insanlar hangi yaralarını kapatacaklardır?  Bu vebal ile nasıl yaşayacaksınız. Unutmayın ki yoksulluk sebebiyle parçalanan her ailede aç uyuyan her sabide bankaya borçlanan garip gurebada ve ağlayan çocukların gözyaşlarında, emekli dul ve yetimin feryatlarından sorumlusunuz. Er ya da geç buna sebebiyet verenler hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesap vereceklerdir.

İktidarın güvenli sularında sendikacılık yapan, mevki ve makamlarla sefa süren Memur Sen kamu çalışanlarının temsilcisi olamaz ve kamu çalışanlarına verecek bir hizmeti de kalmamıştır.

Türk Eğitim Sen olarak çağrıda bulunuyoruz. Fakirlik Türk Milletinin Kaderi olamaz. Eğer Türkiye üretmeyen bir ülke olursa dış güçler bizimle daha çok uğraşır. Dış güçlere karşı devletimizin yanında olmakla beraber ülkemizin çalışan ve üreten bir yapıya dönüştürülmesi gereği aşikardır.  Gerisi lafügüzaftır” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER