SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SARIKAYA TİCARET BAKANLIĞI –TOBB – ODALAR ‘’İLETİŞİM NOKTALARI EĞİTİM PROGRAMI’’NA KATILDI.

SARIKAYA TİCARET BAKANLIĞI –TOBB – ODALAR ‘’İLETİŞİM NOKTALARI EĞİTİM PROGRAMI’’NA KATILDI.
Bu haber 27 Eylül 2018 - 16:37 'de eklendi ve 86 views kez görüntülendi.

İletişim Noktaları Eğitim Programı’nın ikincisi TOBB Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Eğitim programının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ticaret savaşlarının gündemde olduğu, ekonomik rekabetin çok üst seviyede olduğu bir dönemden geçildiğine işaret ederek, “Sınırları Aşan Global KOBİ’ler” hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. İhracat yapmayan KOBİ’leri ihracat yapar hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karamehmetoğlu, “Son 3 yıldır Bakanlığımızın değerli uzmanları ile beraber yurdun dört bir yanını gezerek firmalarımızı dış ticaret hakkında bilgilendirdik ve bu yıl da bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2017 yılında 60 Odamızın ev sahipliğinde 57 ilimizde dış ticaret bilgilendirme seminerleri düzenledik. Ancak dedik ki bu yetmez: Hükümetimiz yatırım ve ihracat için çok kapsamlı teşvikler üretiyor. Bizler de ihracat yapmak isteyen firmalarımızı yurtdışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatları hakkında bilgi vererek Odalarımızı ihracatta ilk durak yapacak yeni bir çalışmaya daha imza attık. Dış Ticarette İstihbarat Projesini hayata geçirdik” dedi.

ODA VE BORSALAR İHRACATÇININ ÖNÜNÜ AÇMAYI GÖREV EDİNDİ

Oda ve borsaların, KOBİ’lerin yurtdışı pazarlara girişinin önündeki bilgi eksikliklerini gidermeyi, yeni pazarlar, yeni ürünler ile yeni ihracatçılar kazandırmayı görev edindiklerini anlatan Şaban Aziz Karamehmetoğlu şöyle konuştu. “Üçüncü olarak da firmalarımızın uluslararası alanda ticari işbirliğini geliştirmelerine imkân sağlayacak Dijital Platformu geliştirdik. Kısa süre sonra devreye alacağımız bu proje ile de firmalarımızı uluslararası ticarette proaktif hale getireceğiz. Şimdi çok daha etkin ve verimli çalışmak zorundayız. Kamu ve Özel sektör olarak aynı hedefe birlikte yürümek zorundayız. İşte bugün burada bunu yapıyoruz. Artık, burada bulunan her Odamız Ticaret Bakanlığı’nın birer temsilcileri gibi üyelerine hizmet sunmaya devam edecekler.”

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ise konuşmasında ekonominin en önemli döviz kaynağının ihracat olduğunu söyledi. İhracatı tabana yaymanın hükümetin en önemli hedeflerinden olduğunu ifade eden Batur, “ihracatçı sayımızı 120 bine çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

2011-2017 arasında 19 binden fazla kişiye, 997 adet dış ticaret eğitimi verdiklerini belirten Bakan Yardımcısı Batur, 2018 yılında ise 27 ilde 33 ayrı eğitim yaptıklarını ve bu yıl için hedeflerinin 85 eğitim olduğunu anlattı. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur 3 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşmeler yaptıklarını Bakanlıklarını ilgilendiren konuları kendi içlerinde çözdüklerini diğer Bakanlıklar ile ilgili olanlar konusunda da aracı olduklarını dile getirdi. Ekonomide çıkışı ihracatta gördüklerinden bahseden Batur, ihracatın büyümeye katkısının 1,4 olduğunu sözlerine ekledi.

Genel Sekreter Muharrem SARIKAYA İki günlük eğitim sonrasında sertifikasını Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur’dan aldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER