SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BELGESİ OLMAYAN OTO ALIM SATIMI YAPAMAYACAK

BELGESİ OLMAYAN OTO ALIM SATIMI YAPAMAYACAK
Bu haber 09 Ekim 2018 - 15:57 'de eklendi ve 275 views kez görüntülendi.

Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, oto galericileri ile ilgili çıkan yasa hakkında açıklamada bulundu.

Oto alım satımlarıyla ilgili yeterlilik belgesi ve sertifikası olmayan hiçbir kişi veya şirket oto satımı yapamayacağını belirten Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan yaptığı açıklamada, “Oto alım satımlarıyla ilgili yeterlilik belgesi, sertifikası olmadan hiçbir kişi ve şirket araçlarını satamayacak. Her şahıs senede bir tane bu belge olmadan kendi aracını satabilir, ikinci aracı satabilmesi için bu belge olması gerekir. Bunu fırsat bilen bazı illerde bazı kişiler veya bazı şirketler bu belgenin yasal olmayanı 600 TL karşılığında bazı insanlara verdiklerini öğrendik. Bu belgenin yasal hiçbir geçerliliği şu an yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu bu belge ile ilgili çalışmalarını tamamlamadı. Tamamlama işlemi bittikten sonra illerde ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri bu kursları açarak kursa giden vatandaşlara belgeyi verme konusunda yetkili olacaklar.

Bu belgeyi almayan kişiler alım-satım yapamayacaklar.  Zonguldak Oto Galericileri Derneği olarak tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Şu an verilen belgelerin hiçbir geçerliliği yoktur. Dernek olarak kurslar açıldığında üyelerimize duyuru yapılacaktır” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER