SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

FİLYOS PROJESİ STOP!

FİLYOS PROJESİ STOP!
Bu haber 09 Ekim 2018 - 16:57 'de eklendi ve 207 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ın kurtuluşu olarak görülen Filyos projesini yapan Bayburt inşaatın kamuoyunda çıkan bazı haberlerden sonra Zonguldak Tır parkındaki protokol camii inşaatı gibi Filyos projesi yapımını durdurdu.

Filyos projesi alt yapı deniz altı çalışmalarını Belçika firması yapıyordu. Yaklaşık 5 ay önce birçok deniz altı malzemeleriyle kendisine ait gemisiyle Zonguldak limanına gelmiş ve Zonguldak limanından Tırlarla  Filyos projesi için Filyos limanına gitmiş, Belçika firması limanın alt yapı hizmetlerini  taahhüdü 15 Ekim’di.  Geçen hafta bitirip getirdiği malzemeler de dün itibariyle malzemelerini alıp Zonguldak limanına  getirmeye başladı ve malzemeleri kendi gemisine yükleyerek, ülkesine giderken ne hikmetse Filyos liman ihalesini alan Bayburt inşaat yaklaşık bir aydır inşaatı durdurduğu öğrenildi.

Yıllardır Zonguldak’ın kurtuluşu olarak gösterilen ve geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Filyos liman inşaatının yapımını üstlenen Bayburt inşaat hakkında kamuoyunda çıkan haberlerden dolayı, “Filyos limanı yapımı başka bahara mı kaldı” yorumları yapılıyor.

Zonguldak’ın kurtuluşu olarak görülen ve Türkiye’nin en büyük ikinci limanı olacağı söylenen limanın yapımı şu an durmuş vaziyette.

Yapımı duran inşaatın akıbetinin de ne olacağı henüz bilinmiyor. İnşaatın birkaç yıl sonra başlasa bugünkü haline gelen tüm çalışmaların boşa gittiğinin göstergesidir. Bu zamana kadar yapılan yatırımlar boşa mı gitti? Sahipsiz Zonguldak’ın umutları başka bahara mı kaldı?

CAMİ İNŞAATININ AKIBETİ NE OLACAK?

Öte yandan, Mart ayında görkemli bir açılış töreniyle temeli atılan ve 30 milyon TL’ye mal olması tahmin edilen Karakum mevkiine yapılacak protokol cami inşaatının da birkaç aydan beri durduğu öğrenilirken, yine Bayburt inşaat tarafından yapılacağı ifade edilen caminin yapılacağı alanda hafriyatların bile alınmadığı gözlendi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER