SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
Lokman Gül

PARTİLERDE SON DURUMLAR

PARTİLERDE SON DURUMLAR
Bu haber 09 Ekim 2018 - 16:53 'de eklendi ve 262 views kez görüntülendi.

Partilerde seçime 6 ay kala net bir şey yok.

Net olan tek şey; siyasi partilerde Genel Merkez adaylık süreci takvimlerini açıklamadan, değişik partilerde Belediye Başkan aday adayları her geçen gün artıyor.

Bu aday adayları, adaylıklarını hiçbir güçlere, Genel Merkeze il teşkilatlarına sormadan adaylıklarını açıkladı.

Kendi kafalarına göre çalışmalara da başladılar.

Akıllarınca bir yerleri baskı altına almanın peşindeler.

Tabi ki her şey yalan. Gene Merkezin tavrı çok önemli.

Belirli aday adayları hem il, ilçelerde nabız yokluyor, hem de Genel Merkezde bir amca-dayının peşindeler.

AKP’de adayları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda 3 isim belirleyecek. İlçe ve beldelere teşkilatlar, milletvekillerinin raporlarıyla beraber Genel Merkez de 2 veya 3 kişi değerlendirip, karar verecek. AK Parti’nin Zonguldak merkezde şu an kamuoyunun beklediği “garanti gördüğü” bir isim herkesin ağzında dolaşıyor.

Ben de diyorum ki, o kişi kesinlikle aday değil ve adaylığı da düşünmüyor.

Bu kişiye de Genel Merkez sıcak bakmaz.

Hele halef selefler bu ismi kesinlikle istemez.

İl ve Merkez ilçe de Genel Merkezin başvuru takvimini bekliyor.

Bazı güçlü adaylar bence AK Parti’de Ankara Genel Merkeze mülakata gidecek. 3 isim de sürprizler çıkabilir.

AKP’de sürprizler kesinlikle var.

Devrek, Kozlu, Ereğli sürprizleri beklesin.

Bu 3 yerde mevcut Belediye Başkanları AK Parti’nin adayı olamayacaklar.

Hafta sonu Kızılcahaman kampında önemli kararlar alındı. AK Parti Cumhur ittifakının gönülde olmasını istiyor. MHP ise şehirlerde ilçelerde adaylar arasında olmasını istiyor. AK Parti “aday göstermeme” diye bir işin içine girmez, girmeyecektir. Çünkü tabanına anlatamaz.

MHP Bahçeli zahmetsiz bir seçim geçirme sevdasında. Küçük olsun benim olsun sevdasındalar. Tabanını ve seçmenini düşünen yok. Ama taban çok huzursuz  MHP’nin bu tavrından.

***

AK Parti seçimlere tek başına kendi adaylarıyla girecek. MHP de mecbur kalıp İstanbul haricinde her yerden aday gösterecek. MHP’nin seçimlere girmesiyle AK Parti’ye büyük darbe vuracak. Zonguldak merkez, Kozlu, Devrek, Ereğli’de de seçim sonuçlarına etki yapacaktır.

CHP’de gözüken şu an bir Harun Akın, bir de mevcut Başkan Muharrem Akdemir.

Akdemir’i CHP aday yapmaz.

Mevcut muhtarlar gerçi mahalleleri için mevcut Belediye başkanından memnun. Belediyeyi 2 mühendis getiriyor. Birincisi Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk, diğeri Bora Başaran.

Belediyenin tüm yükü bu iki ismin omuzlarında. Diğerleri koltuklarından emirler yağdırıyor.

Başkanlık için Ogan Göktürk’ün de adı geçiyor da yaparlar mı? Dayısı yok ki arkasında.

***

İYİ Parti teşkilatını kurdu, çalışmalara başladı. Adaylarını belirlemek için görüşmelere başladı. Tabii ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan saldırı İYİ Parti’ye artı yazmıştır. Meral hanım yapılan saldırıyı çok güzel yönetmiştir.

Seçimlerde bu sefer adaylar da alınır da yüzde 60 adayla olan seçim galibi yüzde 40 da Belediye meclisine alınacak kişilerin de önemi çok büyük olacak. Meclis üyelerinin geçmişi, kişilikleri bu seçimde seçmenin oyunu parti gözetmeksizin oyunun rengi belli olacaktır.

Partiler meclis üyelerini seçerken akraba, eş, dost ilişkilerini bırakmalılar, partilerini düşünmeliler. Vatandaşa hizmet verebilecek kişileri o meclis listesine koymalılar.

Şu anki AK Parti ve CHP’li Belediye Meclisi üyelerine bir bakın; şehrin, vatandaşın yararına çıkartılan bir kararı göremiyorum. Ama birilerinin yararına olan kararları bu iki parti ortaklaşa nasıl da çıkartıyorlar. Muhalefet olanlar da o gün hasta olup gelmiyorlar. Ya da çay, tuvalet molası veriyorlar.

Seçmen bu seçimde, adayın ve meclisin kalitesine göre oy verecek.

***

Bre pehlivan; kaçak güreşen pehlivanlar eninde sonunda yenilirler. Birileri de her zaman sahte pehlivanlar gibi devamlı kaçak yapıların peşindeler. 2-3 haftadır bir yerlerde yanlış bilgilerin peşindeler.

Gelin haberin kaynağını da sahibinden alın ki, yalan yanlış bilgilerle küçücük beyinlerinizi yormayınız.

Ben adam yemem. Telefonlarım da belli mekanımı tüm Zonguldak biliyor.

Piyasadaki dalkavuklar, tilkiler gibi puslu havayı severler. İşleri güçleri yalan, fitne ile berrak suları çamur, sütlere de su katarlar.

Benim ağzımdan duymadıklarınıza gazetede köşemde kalemim de yazmadıkça yalan, yanlış kişilerin dediklerine bakıp hakkımda bir yerlerde yorum yapmayın.

O kadar dostum çok ki düşmanlarımdan kat kat fazla.

Yerin kulağı var.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER