SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
Lokman Gül

BOMBALAR YOLDA!

BOMBALAR YOLDA!
Bu haber 23 Ekim 2018 - 16:52 'de eklendi ve 582 views kez görüntülendi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 6 ay gibi bir süre kala partilerde hem adaylar arasında, hem de teşkilatlarda sürpriz bombalar patlayabilir.

Partilerde her geçen gün aday adayları çıkıyor.

Kimileri gerçekten aday olmak için kendilerine güveniyorlar, kimileri de tavşan aday adayları, “yarın partim başkanlığı alırsa Belediyeden veya iktidar partisinden, hükümetten nemalanmanın” peşindeler.

Bunları da millet biliyor. Efendi; “Ben başkan adayıyım? Şu işimi halledin, bir de orta kahve söyler misiniz” bu tür insanlar çok var, olacak da.

Şu an olmuyor mu.

***

AK PARTİ

AK Parti’de reis ne dedi; “İl, ilçe başkanları bana sormadan istifa yok” Eğer AK Parti il Başkanı Zeki Tosun adaylık iznini alırsa, kesin AK Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan adayı Zeki Tosun’dur.

Zeki Başkan istifa edip aday adayı olursa Genel merkezden okeyi almış demektir. Zeki Başkan olmazsa? O zaman kimin olacağı değil, bu kez de “kimle seçimi alabiliriz” demeliler. Vekiller ve teşkilatlar birleşip her kesimden oy alabilecek ve Zonguldak kamuoyunun tanıyacağı, geçmişi temiz, geleceği istikrarlı olan dürüst isim üzerinde durmalılar.

Merkezde bence şu an görülen ciddi bir aday adayı 1 veya 2 tane gözüküyor, sonra çok çıkacaktır. Tabi Genel merkezin adaylık süreci takvimini bekliyorlar.

Bir de ufukta ışık bekleyenler de var. Ereğli’de AK Parti’de Fazlı Erdoğan için adaylıktan geri çekilme gibi bir söylentiler var. Ailesi tarafından aday adaylığı istenmiyor gibi. Bir de benim tahminim Fazlı Bey aday istenmez, adaylık verilir, teklif edilir tavrında. Ereğli’de şu an 6 tane güçlü aday adayı var. Devrek’te kesin başka bir isim çıkacak. Mevcut adayla seçime gidilmeyecek. Çaycuma’da Bülent Kantarcı’nın karşısına güçlü ir aday aranıyor. Bünyamin Bostancı’nın ismi geçiyor ama? Kozlu’da AK Parti sürpriz bir bomba patlatır mı acaba?

***

CHP

CHP’de her an çok şeyler olabilir. Merkezde şu an mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,  Harun Akın, Şenol Şanal, Tahsin Erdem, Osman Yayla aday adaylıkları belli. Harun Akın haricinde tümü aday adaylıklarını ya açıkladı, ya da önümüzdeki günlerde açıklayacaklar.

CHP’de sürpriz bir adayın ismi dolaşıyor, kendisi de nabız yokluyor gibi.İsmail Eşref! Ama kamuoyu nasıl bakar bilemiyoruz.

CHP’de bu seçimde ilçe ve beldelerde sürprizler olabilir. Belki de bu hafta Zonguldak CHP’de bazı ilçe ve belde belediye başkan adayları belli olur mu? Olur mu olur. Vatandaş merkez Belediye Başkanlığı için CHP’den çok uzak görünüyor. Çünkü Zonguldak merkezde başta trafik olmak üzere yollar, caddeler ve esnafların durumu ve dükkanların önlerini gördükçe “zor dostum zor” diyor gibi. Ama kendini anlatabilecek, düzgün bir aday adayı sürpriz yapar mı? Bekleyelim, görelim.

***

MHP

AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur ittifakı bittiğine göre; Birilerinin, birileriyle mevcut il Başkanına kurmak istedikleri tuzağa kendileri düşebilirler mi acaba?

MHP’de mevcut il Başkanı çok çalışkan, çok azimli, özü sözü bir insan. Sözünü kimseden esirgemeyen, iyi bir MHP’li ve dava adamı. Senelerce bu partiye Başkan yardımcısı olarak maddi, manevi desteğini sonuna kadar verdi. Seçimlerde köy, köy, mahalle, mahalle adaylarıyla birlikte gezdi. Ama bazı hem medya, hem de bazı şer güçler Başkan Metin Soydaş’a karşı ayrı cephedeler. Bir tezgâh ve koltuk peşindeler. Koltuk derken; bazıları da oturdukları koltukları kaybederse kimse şaşırmasın. Bombalar her an patlayabilir! MHP’nin çıkaracağı adaya göre, merkez ve diğer adaylara bakıldığında seçimin galibi belli olur. Onun için bu sefer millet bu seçimde partiden çok adayın kişiliğine, yapacağı çalışmalara göre oy verecektir. MHP bu seçimde kilit bir parti. Adayları da kilit adaylar olacaktır.

***

İYİ PARTİ

İYİ Parti Zonguldak’ta kamuoyunu ters köşe yaptı. 24 Haziran seçimlerinde 30 bin civarında oy aldı. Ne milletvekili adayı, ne il ve ilçe teşkilatları mevcutta var gözüken, vatandaşın huzurunda, gözünde yoktu. Şimdi İYİ Parti eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen’in il Başkanlığı’nda Zonguldak’ta tüm il ve ilçelerde yeni teşkilatlarını kurdu ve kamuoyunda da kabul gördü. Daha 10 gün geçmeden İYİ Parti’yi birileri ve bazı medya grubu ele geçirmek için hemen entrikaların peşine düşmüşler. İl Başkanı evet siyasette acemi olabilir, üslubu valilik dönemindeki gibi yumuşak olabilir ama tabi bir yere kadar bu iyi niyetler.

Sayın Vali bir an önce dizginleri eline almalı.

Kimse il Başkanının haberi olmadan, izni olmadan kafasına göre at koşturmamalıdır. Kafasına göre basınla bazı şeyleri paylaşmamalı.

Zonguldak’ta her zaman bazı basın; siyaset olmak üzere, iş dünyası, dernek ve kamu kuruluşlarını yönetmeye kalkışmışlardır. Onun için Zonguldak’tan hiçbir zaman olumlu bir haberler ülkemizde duyulmamıştır.

Başkan Yavuz Erkmen partisini acilen dizayn etmeli, İYİ Parti’de kimsenin beklemediği sürpriz adaylar da çıkacaktır. Kimsenin beklemediği adaylar İYİ Parti’de olursa kimse şaşırmasın. Çok da iyi bir Merkez ilçe Başkanı buldular.

***

İNSAN GÖRÜNÜMLÜ İBLİS!

Ekmeğini kazanmak isteyen, emekçileri yaptığı işin hakkını vermek için bir yere çağıran iblis; niye emeğinin hakkını vermiyorsun. İblis, yakınlarda bir dalga çıkarsa bir yerlerde boğulursun dikkat et. Yazdıkların çok yakında manşetlerde iblis

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER