SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ERKMEN: FINDIK ÜRETİCİLERİMİZ MAĞDUR EDİLMİŞTİR

ERKMEN: FINDIK ÜRETİCİLERİMİZ MAĞDUR EDİLMİŞTİR
Bu haber 30 Ekim 2018 - 17:23 'de eklendi ve 97 views kez görüntülendi.

İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen, fındık üreticilerinin mağdur edildiğini belirterek, “Hükümet yetkililerinin fındık taban fiyatı belirlemeyip, Toprak Mahsulleri Ofisine alım yönünde piyasaya girmemesi bunun nedeni olmuştur” dedi.

Fiyat politikasının bu şekilde geciktirilmesini anlamak mümkün olmayacağını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Erkmen yaptığı açıklamada şu konulara değindi.

“ÜRETİCİ MECBUREN FINDIĞINI TÜCCARA DÜŞÜK FİYATTAN VERMEK ZORUNDA BIRAKILMIŞTIR”

“Ülkemizin en önemli stratejik ürünlerinden olan, aynı zamanda dünyada  %65-%70 paya sahip olduğumuz fındık üretimi ve pazarlaması ile ilgili yaşanan sorunlar üreticileri mağdur etmiştir. Ülkemizde boşta Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Zonguldak, Düzce, Adapazarı ve Kocaeli olmak üzere yüz binlerce fındık tarım ile geçinen çiftçilerimiz hükümetin yanlış fındık politikası yüzünden ürünlerini zorunlu olarak zararına 9-10 lira gibi ucuz fiyattan Ağustos sonu Eylül ayı başında tüccarlara teslim etmek zorunda bırakılmıştır.

Hükümet yetkililerinin fındık taban fiyatı belirlemeyip, Toprak Mahsulleri Ofisine alım yönünde piyasaya girmemesi bunun nedeni olmuştur. Borç batağındaki üretici mecburen fındığını tüccara düşük fiyattan vermek zorunda bırakılmıştır. Fındık hasat ve pazara hazır hale getirilmesi Ağustos ayında tamamlanıp genelde Eylül, ayı başında satışa hazır hale getirilmiş olmasına rağmen 2 ay geciktirilerek 14 TL fiyat belirlenip TMO’nun olun yapmasına karar verilmiş; fakat bu durum fındığını elden çıkarmış olan üreticiye yansımamış. Depolarında fındığı düşük fiyattan alıp depolayıp bekleten tüccara yansımıştır.

İlimiz Merkez, Ereğli ve başta Alaplı olmak üzere fındık üreticilerimiz mağdur edilmiştir. Fiyat politikasının bu şekilde geciktirilmesini anlamak mümkün değildir. Piyasaya alıcı olarak TMO gireceği ilan edilse ve fiyat 14 TL olarak 2 ay önce belirlense üreticinin mağduriyeti önlenmiş olacaktı. Bu uygulama ile kime hizmet edildiği ortadadır. Özellikle Zonguldak’ ta ki fındık üreticilerimizin bu durumu dikkate alacakları ve sorumlularını unutmayacakları bir gerçektir” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER