SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
Lokman Gül

ZONGULDAK’TA BÜYÜK HÜZÜN, ÜZÜNTÜ

ZONGULDAK’TA BÜYÜK HÜZÜN, ÜZÜNTÜ
Bu haber 30 Ekim 2018 - 17:09 'de eklendi ve 267 views kez görüntülendi.

Tam 60 yıldır Zonguldak’tayım, şu Zonguldak’ın ne insanını, ne bürokrasisini, ne de siyasetçisini anlayamadım. Bundan sonra da anlamak mümkün olma her halde.

Bu şehirde bürokrasiye bakıyorsun yatmayı seviyor, siyasetçisine bakıyorsun seçilip Ankara’ya gidiyor Zonguldak’ı unutuyor.

Yine ne varsa 20 sene önceki siyasetçilerde yine bir şeyler vardı. Zonguldak’a birçok hizmetler getirmiş, işsizliği önlemişlerdi. Zonguldak’ta ekonomi çok güzeldi, kimse de Almanya’ya gitmiyordu. Çünkü Zonguldak’ın ekonomisi Almanya’dan daha iyiydi, çünkü Zonguldak’ın TTK’sı vardı, 60 bine yakın çalışanı vardı. Bırakın çalışanını tüm okul ve kurumların tüm inşaat, kömür ve demirlerini de TTK karşılıyordu ve bürokrasi de işin ehli ve çalışkandı. Siyasetçiler de çalıştırıyordu bürokrasiyi.

Bugüne bakın;

Bürokrasi yatıyor, iş yapmıyor, işinin ehli değiller. Siyasileri dinleyen yok. Bir kurumun müdürlüğüne 1 senede 3 bürokrat atanır mı.

Son yılların en çalışkan, en genç, en vizyonlu, cesur bir bürokrat(vali) geldi Zonguldak’a.

Bir senede Zonguldak’ın çehresi değişmeye başladı.

Bürokrasi ilk defa Sayın validen korkusuna çalışmaya başlamıştı.

Zonguldak’ın yolu, sahili çehresi değişiyordu. Valilik kapısı vatandaşa her zaman açıktı. Vatandaşıyla barışık bir bürokrattı. Kısa zamana rağmen Zonguldak halkı, basını ve esnafı, STK’ları dernekler, muhtarlar siyasi görüşleri ayrı olan siyasi parti yetkilileri de bu valiyi sevdiler. Ama bazı şeytani çıkarları yüzünden valimizin ayağını kaydırdılar. Çünkü son bir senedir istediklerini yapamıyorlardı.

Çünkü önlerinde yasalar işliyordu. O yasaları kendi çıkarlarına alet edemiyorlardı.  4-5 ay önce bir senaryolar çizmeye başladılar ve taşeronlarına da bu senaryoyu oynatmaya başlamışlardı.

Biz de HÜRDÜŞÜN Gazetesi olarak bu senaryonun farkında olup defalarca hem gazetemizde, hem de kendi köşemde yazmıştım.

Valiler kararnamesi İçişleri Bakanlığı’ndan köşke kurban bayramı arifesinde çıkmıştı. Bu kararnamede Sayın Valimiz Ahmet Çınar’ın ismi yoktu.

HÜRDÜŞÜN’ün o zamanki manşetlerine bakın kaç vali merkeze, kaç valinin yerlerinin değişeceği, sayı aynı yalnız 3 aydır Köşk’te olan Valiler kararnamesi bazı değişikliklerle beraber geçtiğimiz Cumartesi açıklandı.

Şer güçler allem ettiler, kellem ettiler ve Zonguldak halkıyla, şehri ile muhtarları ile kitle örgütleri ile büyük beğeni kazanan, halkın sevgi ve takdirini kazanan Vali Ahmet Çınar’ı yediler.

Kim kaybetti Zonguldak kaybetti, şehir kaybetti.

Nerede mevcut siyasiler, milletvekilleri neredesiniz?

İşte dünün vekilleri siyasetçileri ile bugünün siyasileri, vekilleri arasındaki fark.

Sayın valimizin tayinini Zonguldak’tan yalnızca bir kişi çıkartabilirdi ve o kişi valimizin tayinini çıkardı.

Birileri sevindi ama koskoca 600 bin Zonguldaklı üzüldü.

Sizler Zonguldak’ın sahibisiniz ya, sizlere sormadan bir yerlere atamalar yapılmayacak ya, sizler tüm iktidar ve Ana muhalefet parti teşkilatlarını dizayn edeceksiniz ya, bazen direkt, bazen taşeronlarla birilerinin yolunu kesip kendinize rantların yollarını açacaksınız ya, sizler içki masalarında yaptığınız Zonguldak’ın kirli projelerinizin elbet birileri bu oyunlarınızı bozacaktır.

Neyse Sayın Valimiz Ahmet Çınar gidiyor. Yeni Valimiz Erdoğan Bektaş geliyor.

Yeni valimiz de genç, çalışkan ve üretkenliğiyle konuşulan bir bürokratmış.

Kendisine hoş geldiniz diyorum.

***

KİM BUNLAR!

Zonguldak’ın kaderi hep kötü mü olacak. Hep riyakar, iblislerle mi gündeme gelecektir.

İnsanda biraz ar, yüz olacak. Dünü unutmayacaklar.

“Dün, dündür bugün bugündür” demeyeceksin.  Dün her mecliste yerden yere vurup ailesinin içine kadar olan bilgileri kamuoyunda paylaşan, gerek medya, gerek birçok mecliste ağıza alınmayacak lafları söyleyeceksin, aradan fazla değil 3-5 ay geçecek birden dost olacaksın. Kapalı kapılar ardında neleri paylaşacaksınız?

Kamuoyu da sizler için acaba ne diyecek. “Ah ne güzel insanlar, ne güzel dost” mu diyecek. Sizler değişmezsiniz, sizleri bilen biliyor da, sizler bilmiyorsunuz bu milletin bildiklerini.

Birileri dün düşmandı, şimdi dost gözüküyorlar. Bu sefer de dün dost gözüken birileri, birden dostuna karşı bir cephe almıştı.

Adamın yedi ceddini, sülalesi, makam mevkisinden tutun da geleceğine kadar eleştirmeler. Dün dosttunuz, hem de beraber Zonguldak’ın projelerini, siyasetini belirliyordunuz. Bugün ne oldu da düşman oldunuz.

Dünkü düşmanın şimdi senin dostunla çok sıkı fıkı gözüküyorlar. Ondan mı ya sen de biliyorsun senin şu anki düşmanın 2 iken 3 oldu. Ama düşmanının biri senin dostunu elinden aldı, yiyip bitirecek.

Sen de dünkü dostunu yiyip bitirmeden elinden al.

İşte sizler, bazen menfaat dostları iş bitti mi birden çıkar düşmanları olursunuz. Şu anki gibi.

Sizler bu insanların yüzlerine nasıl bakıyorsunuz. Gerçi siz de yüz yok ki. Ayakkabı astarı gibi sizin yüzleriniz.

Yüzünüze tükürseler “yarabbi şükür” dersiniz.

Beyler bakın;  bari insanlardan utanın da milletin gözü önünde beraber gözükmeyin.

Mektuplarla, basınla konuşun anlaşın.

Dostlarınızı, düşmanlarınızı medya aracılığıyla tescilleyin.

Bugün böyle, bakalım yarın ne olur.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER