SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DÜNYA PREMATÜRE FARKINDALIK STANDI AÇILDI

DÜNYA PREMATÜRE FARKINDALIK STANDI AÇILDI
Bu haber 16 Kasım 2018 - 17:36 'de eklendi ve 280 views kez görüntülendi.

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 17 Kasım Dünya Prematüre günü etkinlikleri kapsamında bilgilendirme standı açıldı. Açılan stantta hasta ve hasta yakınlarının yanı sıra hastane personellerine el broşürleri verilerek geniş kapsamlı olarak bilgiler verildikten sonra TEMA Vakfına 41 fidan bağışlandı.

Düzenlenen etkinlikte bir açıklama yapan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Başhekim Yardımcısı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Pınar Menderes Turhan şöyle dedi. “ Bu yıl hastanemizde miniklerimizin gününü erken kutladık. Onlar anne karnında geçirmeleri gereken zamanı tamamlayamadan, henüz olgunlaşmamış bedenleriyle doğan bebekler, bu miniklerimiz aileleri tarafından mutluluk yanında endişeyle karşılanıyorlar. Bu bebekler doğum anından itibaren eğer doğru müdahale edilirse, uzman hekimlerin ve yeni doğan yoğun bakım hemşirelerinin elinde tedavi ve takibe alınırsa gerek fiziksel, gerek zihinsel açıdan akranlarından çok farklı olmuyor. Ülkemizde ve dünya da bu bebeklerin sorunlarıyla ilgili farkındalığı artırmak için 17 Kasım Dünya Prematüre Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır. Biz bu yıl hastanemizde erkenci miniklerimizin gününü erkenden kutladık. Ayrıca bu bebeklerimiz adına hastane çalışanlarımızın katkılarıyla Tema Vakfına 41 fidan bağış yaptık “ dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER