SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK AK PARTİ VE CHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI MERAKLA BEKLİYOR!

ZONGULDAK AK PARTİ VE CHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI MERAKLA BEKLİYOR!
Bu haber 04 Aralık 2018 - 17:06 'de eklendi ve 199 views kez görüntülendi.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partiler Belediye Başkan adaylarını kısmen de olsa belirlerken özellikle Zonguldak merkezde AK Parti ve CHP’nin adayları merakla bekleniyor.

Zonguldak’ta hemen herkesin sorduğu “AK Parti ve CHP’nin Belediye Başkan adayı kim olacak?” sorusu henüz yanıt bulmuş değil.

AK Parti ve CHP Zonguldak merkez Belediye Başkan adayını adeta sır gibi saklarken, bazı isimlerin öne çıktığı ve o isimlerin de “olamayacağı” tartışmaları sürüyor.

CHP 6 ARALIK’TA AÇIKLIYOR

CHP Genel Merkezi tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre, henüz belirlenemeyen Belediye Başkan adaylarını 6 Aralık(yarın) tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu.

CHP’de mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz hafta yaklaşık yarım saat görüşmesi ve yeniden adaylığı düşünmesi konusunda net bir cevap alınamazken, uzun süredir sessizliğini koruyan ve adaylık başvurusu bile yaptığı bilinmeyen eski Milletvekili Harun Akın’ın isminin geçmesi, Şenol Şanal’ın Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’e yakınlığı ile CHP’deki adaylık için olasılıklar arasında yer alırken, aday adaylığı başvurusunda bulunan Tahsin Erdem ve Osman Yayla’nın da aday olma ihtimalleri göz önünde bulunduruluyor.

CHP’de ilk başta Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın ismi öne çıkarken, Kantarcı ile Çaycuma ilçe teşkilatında yaşanan “liste kavgası” ile Kantarcı’nın Zonguldak merkez Belediye Başkan adaylığı düşüncesini rafa kaldırttı.

CHP’de 6 Aralık’ta açıklanacağı söylenen Belediye başkan adaylıkları içerisinde Zonguldak’ın da olup olmayacağı heyecanla bekleniyor.

AK PARTİ ADAY KİM OLACAK?

Zonguldak Belediyesi’ni mutlaka kazanmak isteyen AK Parti’de ise tam bir belirsizlik söz konusu. Eski Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın Ankara’ya çağrılması ve ardından gelinen süreçte başka isimlerin de ortaya atılması AK Parti tabanında da serzenişlere neden olurken, bu hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

AK Parti’de tele-anketten sonra, Zonguldak Milletvekilleri, il başkanı ve ilçe başkanlarının da geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Ankara’ya çağrılarak adaylar konusunda ki düşüncelerinin alınması ile devam eden süreçte Özcan Ulupınar’ın ikna edilip edilmediği, Ulupınar olmaz ise başka bir aday üzerinde karar verilip, verilmediği hepsi de bu hafta sonuna kadar netlik kazanacağı sızan bilgiler arasında bulunuyor.

Zonguldak’ta AK Parti ve CHP’nin adaylarının kim olacağı konusunda vatandaşların heyecanla beklediği gözlenirken,  adaylara göre seçimin hangi parti kazanacağı konusunda da fikirler yürütülüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER