SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ENGELLİ KADIN GİRİŞİMCİ İŞKUR’DAN DESTEK ALARAK KENDİ İŞİNİ KURDU

ENGELLİ KADIN GİRİŞİMCİ İŞKUR’DAN DESTEK ALARAK KENDİ İŞİNİ KURDU
Bu haber 06 Aralık 2018 - 11:31 'de eklendi ve 344 views kez görüntülendi.

İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyen Engellilere Yönelik Destek Projesi kapsamında destek almaya hak kazanan 28 yaşındaki engelli girişimci Merve ÖNDER, ülke ekonomisi ve aile bütçesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon, Zonguldak İŞKUR’a başvuru yapan engelli kadın girişimci Merve Önder’in projesini onayladı. Buna göre çiğköfte kafe açan kadın girişimci İŞKUR’dan destek almaya hak kazandı.

Kendi işini kurduğu için çok mutlu olduğunu belirten Önder, ’’ İŞKUR’un desteğini öğrendikten sonra gerekli ön araştırmaları yaparak projemi yazdım, Zonguldak İŞKUR’a sundum. Projem İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından uygun görülerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderildi. İŞKUR Genel Müdürlüğü de projemi onayladı ve hibeyi almaya hak kazandım.’’ dedi.

Devletin kadın girişimcileri desteklemesinden ve engelli kadın girişimciler olarak işgücü piyasasına girmekten çok mutlu olduğunu belirten Önder, ‘’Engelim çalışmama ve  ekonomiye katkı sağlamama engel değil. Engelli olan olmayan herkese tavsiye ediyorum. Bu sürecin başından sonuna kadar yanımda olan İŞKUR personeline de teşekkür ederim ‘’ dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER