SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TTK’YA BİN 500 İŞÇİ ALIMI İLE İLGİLİ GERİ SAYIM BAŞLADI GÖZLER BAKAN ALBAYRAK’TA

TTK’YA BİN 500 İŞÇİ ALIMI İLE İLGİLİ GERİ SAYIM BAŞLADI GÖZLER BAKAN ALBAYRAK’TA
Bu haber 11 Aralık 2018 - 17:12 'de eklendi ve 77 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran milletvekili erken genel seçimleri öncesinde, Madenci Anıtı’nda TTK’ya Bin 500 işçi sözünün ardından, tüm yasal prosedürler tamamlanarak Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

TTK’ya alınacak Bin 500 işçinin Zonguldak, Bartın ve Karabük’te ikamet etme koşulu da getirilmiş, bu çerçevede gerek Türkiye Taşkömürleri Kurumu, gerek Genel Maden İşçileri sendikası kurama alınacak işçilerin diğer şartlarının da belirlenmesi ile şimdi gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayarak’ın onay vermesinin ardından TTK’ya bu yıl içerisinde Bin 500 işçinin alınması bekleniyor.

TTK ve GMİS kuruma alınacak işçilerin İŞKUR vasıtasıyla kura ile alınacağını açıklamışlardı.

TTK, GMİS ve İŞKUR kuruma alınacak işçiler için Bakan Albayrak’ın talimatını beklediklerini ifade ettiler.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu işçi alımı ile ilgili, “Kararname resmi gazetede yayınlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde görüşmelere başlıyoruz takvimi belirleyeceğiz. İş Kur Müdürlüğü’ne müracaatlar ne zaman başlayacak, bunlar görüşülecek ve süreç hızlı ilerleyecek”

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözün yerine getirilmesi bizleri mutlu ediyor. İnşallah en kısa zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınacak 1500 işçi alımının tarihi de belli olur ve biran önce müracaatlar başlar. Bizler buradan Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak en kısa zamanda emir verir ve kuruma işçi alımını gerçekleştiririz. Temennimiz İŞKUR’un Aralık ayı içerisinde müracaat almaya başlamasıdır. Bu şekilde önümüzdeki yılın ilk günlerinde de arkadaşlarımızın kuraları çekilir ve kurumda çalışmaya başlarlar”

İŞKUR Zonguldak il Müdürü Gönül Demirsu ise, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bildiğiniz gibi onay çıktı TTK tarafından alt yapısı hazırlanıyor. İş başvurularını yönetmeliğimiz gereği biz alacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İlanın açılması konusunda kurumumuza talepte bulunulması halinde akabinde başvuruları alacağız” şeklinde işçi alımı konusunda açıklamalarda bulunmuşlardı.

TTK, GMİS ve İŞKUR işçi alımı ilgili gerekli prosedürleri tamamlayıp, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sunulacak işçi alımı şartları sonrası Bakan Albayrak’ın 2018 yılı Aralık ayı sonuna kadar gerekli izni vermesi konusunda, Zonguldak’ta binlerce işsiz Bakan Albayrak’ın vereceği talimatı büyük bir heyecanla bekliyor.

TTK’ya alınacak Bin 500 işçinin hem kuruma, hem de Zonguldak’a büyük bir moral olacağı ifade ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER