SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YAVUZYILMAZ: YAŞ SINIRI 35’E ÇEKİLMELİ

YAVUZYILMAZ: YAŞ SINIRI 35’E ÇEKİLMELİ
Bu haber 14 Aralık 2018 - 16:30 'de eklendi ve 75 views kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçe görüşmeleri üzerinde söz aldı.

Enerji politikaları ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren CHP’li Milletvekili, Akkuyu’da yapılması planlanan Nükleer Santral üzerine yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı’na bağlı Rosatom firması arasında yapılan antlaşma maddelerini Meclis Kürsüsü’nden okurken, ‘Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Rusya Federasyonu’na ait bir nükleer santral kuruluyor’ dedi. Kira zamları oranları ve TTK’nın geleceği ilgili de konuşan Yavuzyılmaz, “TTK’yı yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor” dedi. Yavuzyılmaz konuşmasında, Sayıştay raporu ve Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında gerçekleştirilen, Nükleer Antlaşmasının kısımlarını okurken, antlaşmada yer alan ‘nükleer santral hisse oranının hiçbir zaman Rusya için yüzde 51’den az olamayacağına’ ilişkin madde ile ilgili “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Rusya Federasyonu’na ait bir nükleer santral kuruluyor” ifadelerini kullandı. Yenilenebilir Enerji Kaynakları’nın aktif kullanılması gerektiği ile ilgili konuşan CHP’li Yavuzyılmaz, Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde dalga enerjisinden elektrik üreten bir prototipin üretildiğini belirtti.

“ALAPLI-EREĞLİ DALGA ENERJİSİ PROTOTİPİ’Nİ ANLATTI!”

Yavuzyılmaz prototip hakkında “Türkiye’de, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yüzümüzü dönmemiz gerekiyor. Güneş enerjisindeki birçok fırsatı ülke olarak kaçırmış olabiliriz ama özellikle dalga enerjisinde ülkemizde yapılan birçok buluş var. 2005 yılında Zonguldak Ereğli Alaplı bölgesinde bir prototip geliştirildi, uygulandı. Şu anda Enerji Bakanlığımızın stratejiden sorumlu departmanı, bölümünün dikkatine sunuyorum bunu. Özellikle bunu bir an önce hayata geçirmemiz gerektiğine inanıyorum” bilgilerini verirken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in salonu dinlememesi üzerine; “Tabii, Sayın Bakan Bey, maalesef şu anda ona hitap ediyorum ama dinlemese de, umarım tutanaklardan bunu takip edecektir.” dedi.

Yavuzyılmaz’ın cümlesi muhalefet milletvekilleri tarafından alkışlanırken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; “Çok meşguller, arkadaşlar orada muhabbetteler.” diyerek bakanı eleştirdi.

“TTK YAŞATILMALI, KİRA ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ!”

Kira zam oranlarında belirleyici olan ÜFE oranının yüzde 40, TÜFE oranınında yüzde 25 bandında olduğunu belirten Yavuzyılmaz, kiracılarımız için bu zam oranın yüzde 10 seviyesine indirilmesi gerektiğini söyledi. TTK ile ilgili olarak da konuşan CHP’li Milletvekili; “Biz Zonguldak’ta istihdamın artırılmasını, TTK’nin yeniden ayağa kaldırılmasını, 1.500 işçi alınmasının yetmeyeceğini, zaten yılda 2 bin emekli verdiğini ve şu anda 7 bin 200 işçi çalıştığını söylüyoruz. İşe alınacaklar için yaş sınırı 35’e çekilmeli.” dedi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER