SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZEKİ TOSUN, MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI

ZEKİ TOSUN, MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI
Bu haber 27 Aralık 2018 - 16:09 'de eklendi ve 74 views kez görüntülendi.

İstiklal Marşı’mızın ve Safahat’ın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy’un, değerlerine ve davasına sımsıkı bağlılığıyla aziz milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun “ Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin destan yazdığı istiklal mücadelemize tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hislerine tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır” dedi.

İl Başkanı Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi: “ Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

Arkasında bıraktığı Safahat’ıyla ve makaleleriyle, şair ve düşünür olarak yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyerek de, istiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir.

Fikir, sanat ve kültür hayatımızın sembol şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif, dün olduğu gibi günümüzde de büyük bir ilgiye, engin bir sevgiye mazhar olmaya devam etmektedir. Yaşadığı dönemde bu aziz vatanın içinde bulunduğu durumu, çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamıştır. Söyledikleri ve yaşadıklarıyla bir bütünlük arz eden Mehmet Akif ERSOY, vatan millet sevgisi ve mücadele azmi ile örnek bir şahsiyet olarak gönüllerimizdeki yerini yücelterek korumaya devam edecektir.

Vefatının 82. seney-i devriyesinde istiklalimizin manzum ve sembol ismi, Yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan Milli Şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve şükranla anıyorum”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER