SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

POŞET UYGULAMASI BAŞLADI

POŞET UYGULAMASI BAŞLADI
Bu haber 02 Ocak 2019 - 17:20 'de eklendi ve 329 views kez görüntülendi.

2019 yılının ilk günleri itibariyle Market ve mağazalarda başlayan 25 kuruşluk poşet uygulamasına vatandaşlardan tepki gelmeye başladı.

2019′ da başlayan uygulamayla birlikte poşetin fiyatı artık 25 kuruş tan satılmaya başlandı. Market, pazar ve benzeri alışveriş yerlerinde naylon poşetlerin parayla satılmasını da içeren Atık Yönetmelik mecliste kabul edilerek 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli hale geldi.

Kanun; poşetlerin tüketimini azaltmak maksadıyla marketlerde 25 kuruş karşılığında satılmasını öngörüyor. Söz konusu düzenlemenin yasalaşmasıyla 15 mikron ile 50 mikron arası kalınlıkta olan plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlandı.   25 kuruşa satılan poşet uygulaması Zonguldak’ta yürürlüğe girerken, birçok vatandaş uygulamaya tepki gösteriyor.

Bazı vatandaşlar aldıkları ürünleri kasaya kadar getirerek, kendilerinden istenilen 25 kuruş ile tepki gösterirken, mağazalardan alınan ücret karşısında ise vatandaşlar aldıkları ürünleri iade ederek tepkilerini gösteriyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER