SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇAYCUMA ÇÖLDE VAHA GİBİ BİR KENT

ÇAYCUMA ÇÖLDE VAHA GİBİ BİR KENT
Bu haber 05 Şubat 2019 - 17:00 'de eklendi ve 107 views kez görüntülendi.

Hafta sonu grup arkadaşlarıyla birlikte Çaycuma’yı ziyaret eden BGT Üyesi Sitaye Beşe İnce, “Böyle bir belediyecilik yapıldığını ve halk tarafından çok sevilen, istenen bir başkan olduğunu duymak, çölde su bulmak gibi geldi bana. İçime su serpildi. Gözlerim doldu. Umutlandım” dedi.

Özellikle deprem konusundaki araştırmalarıyla tüm dünyaca tanınan, İTÜ Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övünç Ahmet Ercan’ın rehberliğini yaptığı Boğaziçi Gezginler Topluluğu üyeleri, gerçekleştirdikleri Zonguldak gezisinden izlenimlerini paylaşmaya devam ediyor. Grup üyesi, Sitare Beşe İnce, sosyal medya hesabından “Bir model, bir umut: Çaycuma” başlığıyla yaptığı paylaşımda, Çaycuma’daki belediyecilik hizmetlerini görmenin “çölde su bulmak gibi” değerli olduğunu söyledi. İnce’nin “Sayın Kantarcı güler yüzlü, içten, halkı tarafından sevilen, enerji dolu, istekli bir kişi. Yaptıklarından ve düşündüğü projelerinden heyecan duyan birisi. Başarılı olması çok normal. Dikkat çeken bir özelliği de bir o kadar alçak gönüllü olması” şeklinde ifadeler de kullandığı paylaşımı şu şekilde:

“BÖYLE BİR BAŞKAN OLDUĞUNU DUYMAK, ÇÖLDE SU BULMAK GİBİ GELDİ”

“26 -27 Aralık tarihlerinde ,Boğaziçi Gezginler Topluluğu olarak sürpriz bir durağımız Çaycuma oldu. Gezinin planlama aşamasından itibaren Övgün Hoca ile sürekli iletişim içinde olan Zonguldak Şehir Planlayıcısı Gülsüm Yılmaz Hanım ile İl Turizm Müdürü Ferhan Bey, Zonguldak gezimizde, ‘Çaycuma’ dediler, ‘yolumuz üzerinde uğrayalım mı?’ Övgün Hoca yakın tarihte bir televizyon programında Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı’yı izlemiş. Dikkatle dinlemiş ve tüm ayrıntıları hatırlıyor. Kendisinden ve projelerinden etkilenmiş. ‘’Tanışmayı çok isterim’’ diye yanıtladı soruyu. Günlerden pazar. Bizim için vakit kalmayacağı için programda olmayan Çaycuma sürpriz olarak karşımıza çıkarken Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı Bey için de öyleydi, sürpriz ziyaretti. Ferhan Bey başkanı cep telefonundan aradı. Durumu kısaca net özetledi. Sayın Başkan hemen misafirhaneye davet etti. Kendisi de pazar günü evinden hemen misafirhaneye gelecekti. Aracımız Çaycuma’ ya yönelirken Ferhan Bey, Bülent Bey’in Çaycuma’ya yaptığı hizmetleri anlattı yol boyunca bizlere. O kadar etkilendik, umutlandık ve sevindik ki. Siyasetin son yıllardaki yozlaşması, hele ki belediyelerde yaşanan yolsuzluklar, göz boyayıcı hizmetlerle yapılan usulsüzlükler, rüşvetler vs. haberleri ile artık belediyeciliğe olan güvensizlik duygusu içinde böyle bir belediyecilik yapıldığını ve halk tarafından çok sevilen istenen bir başkan olduğunu duymak, çölde su bulmak gibi geldi bana. İçime su serpildi. Gözlerim doldu. Umutlandım. Evet, bizim siyasetimizde de güzel temiz düzgün iyi hizmet için görev alan güzel insanlar var diye. Kimse kırılmasın gücenmesin darılmasın ama CHP isterse güzel doğru adaylar çıkartabiliyor demek ki diye de usumdan geçmedi değil. Aslında adayı taban, halk seçerse doğru aday çıkıyor siyasette bence. Tepeden inme atanan parti başkanının isteği ile oy pusulasına konan tabanın halkın belirlemediği aday bir türlü o koltuğu dolduramıyor, olmuyor, olmuyor.

YAŞANILASI ÇAĞDAŞ BİR İLÇE OLAN ÇAYCUMA İNSANA HUZUR VERİYOR “Çaycuma ile ilgili neler mi dinledik yol boyunca?” Son 4 yılda 17 kilometre bisiklet yolu yapılmış. Binden fazla bisiklet dağıtılmış. Tüm bisiklet yolları ile yayalaştırılmış yollar imar planına işlenmiş. Bisikleti ulaşım aracı olarak gören anlayışı ile kenti otomobil işgalinden, gürültüsünden ve kirliliğinden kurtarmayı istiyorlar. Bisiklet durakları yapılmış kentte. Ve Başkan Kantarcı halkı teşvik etmek için 52 yıldan beri bisiklete binen, 76 yaşındaki İsmail Zengin’in de heykelini diktirmiş. Kantarcı örnek başkan olarak zaman zaman kendisi de bisikletle belediyeye geliyormuş. İlçe içinde trafiğe kapatılmış yollarda insanlar rahatça dolaşıyorlar. Devlet Hastanesi’ne halk kolay ulaşsın diye füniküler yapılmış. Geç saatlere kadar eğlence yerleri açık olan ilçe düzenli temiz yeşillendirilmiş alanlarla huzur veriyor insana. Yaşanılası çağdaş bir ilçe. Belediyenin misafirhanesine geldiğimizde Başkan Bülent Kantarcı Bey, Boğaziçi Gezginler Topluluğu Başkanı Övgün A. Ercan’ı ve bizleri güler yüz ve içtenlikle karşıladı. Misafirhanede biz konuklara hızla sıcacık çay ikram edildi. Başkanın alçak gönüllü sıcacık sohbetinin eşliğinde.”

KANTARCI GÜLER YÜZLÜ, İÇTEN VE BİR O KADAR ALÇAK GÖNÜLLÜ

“Başkanın yeni projelerini heyecanla dinledik. Özellikle anaokulu projesi ile her yönü ile hazır bilim merkezi projesi heyecan verici. Hızla hayata geçirmeyi planlıyor. Sayın Kantarcı güler yüzlü, içten, halkı tarafından sevilen, enerji dolu, istekli bir kişi. Yaptıklarından ve düşündüğü projelerinden heyecan duyan birisi. Başarılı olması çok normal. Dikkat çeken bir özelliği de bir o kadar alçak gönüllü olması. Sohbet sürer doyulmaz ama bizim uğrayacağımız çok yerimiz var, o nedenle Övgün Hoca izin istiyor ve kalkıyoruz. Başkan Bülent Kantarcı Bey, ‘Akşam belediye korosunun konseri var kalın misafirimiz olun’ diyor. Çok isteriz zevkle ama ertesi gün iş günü, dönmek zorundayız birçoğumuz… Sayın Bülent Kantarcı aracımıza kadar bizi uğurluyor nezaketle. Kapıda Boğaziçi Gezginler Topluluğu olarak Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı ile hatıra fotoğrafı çektirerek gönlümüzü ısıtan, umut veren diğer belediyelere örnek olacak Çaycuma’dan ayrılıyoruz. Teşekkürler Sayın Bülent Kantarcı, belediyecilik anlayışı için bizlere umut veren bir örnek olduğunuz için, güler yüzlü ev sahipliğiniz alçak gönüllü sıcak sohbetiniz için. Seçimlerde ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Saygı ve sevgilerimle.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER