SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AKDEMİR 8 YILI DEĞERLENDİRDİ, “YALNIZ BIRAKILDIM” DEDİ

AKDEMİR 8 YILI DEĞERLENDİRDİ, “YALNIZ BIRAKILDIM” DEDİ
Bu haber 06 Şubat 2019 - 14:19 'de eklendi ve 372 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Emirgan Otelde gazetecilerle biri araya gelerek, 8 yıllık görev süresi içerisinde Zonguldak’ta özellikle alt yapı anlamında önemli hizmetler yaptığını söyledi.

Zonguldak’ın geleceğini düşünerek, yatırım ve hizmet yaptıklarını belirten Akdemir, önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir basın toplantısında şunları konuştu.

“GÖREVE GELDİĞİMİZ İLK GÜNDEN İTİBAREN, İLKELERİMİZDEN ASLA TAVİZ  VERMEDİK”

“Emeğin ve Emekçinin Başkenti Zonguldak’ımıza kalıcı eserler bırakma ilkesi ile gerçekleştirdiğimiz halkımıza hizmet yolculuğumuza, tüm hızıyla devam ediyoruz. Zonguldak Belediyesi olarak, hizmetlerimizi gerçekleştirirken çağdaş, sosyal belediyecilik ve eşitlik değerlerini odak noktamız ve belirleyicimiz olarak ele almaktayız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, ilkelerimizden asla taviz vermeden dürüst, akılcı, bilimsel yaklaşımlarımızla Zonguldak’ımız için en iyisini sunmaya çalıştık. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, çağdaş, geleceğe doğru emin adımlarla, ilk günkü heyecanımızı yitirmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Şehrimiz coğrafi konum itibariyle zor ve engebeli bir şehir. Zonguldak Belediyesi olarak coğrafi zorluklara aldırmadan, tüm ekibimizle birlikte, kentimizin dinamiklerini en iyi şekilde kullanmayı öngören plan ve projelerimiz ile halkımızın her daim hizmetindeyiz. Yaptığımız çalışmalarla ilgili tüm paydaşların görüş ve düşüncelerini almamızın da rolü yadsınamaz. Çünkü bizim için açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik ve vatandaş memnuniyeti çok önemlidir. 19 Mahalle muhtarımız, sivil toplum kuruluşları, Üniversitemiz, Kent Konseyimiz gibi tüm paydaşlarımızla aktif işbirliği kurduk. Mahallelerimizin sorunlarını yerinde masaya yatırarak ortak çözüm üretmeye gayret ettik.

Zonguldak’ımız farklı siyasi görüş ve sosyol-ekonomik gibi farklılıkları bir arada barındıran bir ildir. Tüm bu farklılıkları ortak bir paydada birleştirmek de bir yerel yönetimin en büyük görevi olduğuna inanıyorum. Toplumsal huzur ancak ve ancak bu sayede gerçekleştirilebilir. Güçlü, çağdaş, modern ve yaşanabilir bir Zonguldak’ın oluşması için çaba gösteriyoruz.

“ALTYAPI PROBLEMİNİ ÇÖZMEK İÇİN BÜYÜK ADIMLAR ATTIK”

Şehrimiz için büyük bir sorun teşkil eden, altyapı problemini çözmek için büyük adımlar attık. Şehrimiz de artık doğalgaz %80 oranında tamamlandı. Vatandaşlarımıza, daha temiz bir Zonguldak sunabilmek için altyapı çalışmalarımızı tamamladık.  Akabinde, sıcak asfalt çalışmalarımız, parke yol çalışmalarımız ve beton yol çalışmalarımız ile vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunmak için büyük gayret gösteriyoruz. Hali hazırda, altyapısı tamamlanan mahallelerimizde çalışmalarımız devam etmektedir. Şehrimize, yeni ve anlamlı eserler kazandırdık. Karaelmas diyarının simgesi olan ve Zonguldak’ın derin toprakları altından çıkarılan ayrıca, şehrimiz ülke ekonomisine büyük katkıları olan kömürümüzü heykelleştirerek, baş tacı ettiğimiz kömürümüzü ölümsüzleştirdik. En önemli projelerimizden biri olan Atıksu Arıtma Tesisi’mizi hayata geçirdik. Yüklenici firmalar olan Pasch-Mass Dywidag (İspanya-Türkiye-Almanya) ortak girişimi ile birlikte, Batı Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirilen ilk atıksu arıtma tesisimizi halkımızın hizmetine sunduk.

“KENDİ KENDİNE ELEKTRİK ÜRETEBİLEN TESİSİMİZ SAYESİNDE, DENİZLERİMİZ DAHA TEMİZ OLDU”

Zonguldak Belediyesi olarak ‘Temiz Deniz, Temiz Çevre’ sloganımızı hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendi kendine elektrik üretebilen tesisimiz sayesinde, denizlerimiz daha temiz oldu. Şehrimizin en gözde plajlarından biri olan Kapuz Plajı Sosyal Tesislerimize,  yapılan incelemeler sonucunda Türkiye Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından ‘Mavi Bayrak’ alma hakkını kazandık. ZONÇEP tarafından işletilen ve Belediyemizin de desteği ile Sapça-Sofular Mevkiinde yer alan Çöp Döküm Alanından Elektrik Üretim Tesisi’nin açılışını yaptık. Belediyemiz, %50 pay alma hakkına sahip olarak, belediyemize katkı sağladık.

“ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARINI SAVUNDUK”

Toplu İş Sözleşmelerimizi imza altına alarak, çalışanlarımızın haklarını savunduk. Sokak Hayvanlarımıza her zaman sahip çıktık. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği ile işbirliği yaparak, Belediyemize ait, Rehabilitasyon amaçlı Kedi-Köpek Evi’nin açılışını yaptık. Minik dostlarımızın tedavilerini üstlendik. Şehrimizde yer alan Gaziler Derneği, Engelliler Derneği ve Huzur evi sakinleri ile geleneksel iftar yemeklerinde buluştuk. Her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

“100.YIL ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİMİZİ YENİLEDİK”

Zonguldak 100.Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminalimizi yeniledik. Soğuksu Pazar Yerini, daha çağdaş ve modern hale getirdik.  Belediyecilik tarihinde, son 35 yılın en büyük araç parkını oluşturduk. Kültür ve Sanat etkinliklerine büyük önem verdik. Belediye Kültür Merkezi (BKM)’miz de,  çok başarılı öğrenciler yetiştirdik, yetiştirmeye de devam ediyoruz. Kültür ve Sanat Festivallerimiz ile birçok ünlü sanatçımızı, Zonguldaklılar ile buluşturduk, vatandaşlarımızın hafızalarından silinmeyecek, keyif dolu festivaller yaşattık. Şehrimizin güzide kulübü olan Zonguldakspor’umuza her daim destek olduk, olmaya da devam edeceğiz.

“SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİ DE GÖZETEN YATIRIM VE HİZMETLER YAPTIK”

Tarihi birikimi, doğası ve kültürüyle geleceğe taşıdığımız şehrimizde, her alanda sürdürdüğümüz çalışmalarımızı halkımızın hizmetine sunmaktan büyük onur duyuyoruz. Bu görüşler ışığında; sadece bugünü değil, geleceği de gözeten yatırım ve hizmetlerimizle, şehrimizi cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Zonguldak’a hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.

“ZONGULDAK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYOR, SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM”

Kentimizi çok seviyoruz. Başarılarımızla ve yeni hedeflerimizle kentimize daha da çok bağlanıyoruz. Hizmetlerimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve birlikte görev yaptığımız belediye meclis üyelerimize, mesai arkadaşlarımıza ve bizlere verdikleri büyük destek, duydukları büyük güvenden dolayı Zonguldak halkına teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi

“BENİ YALNIZ BIRAKTILAR YALNIZ BIRAKILDIM”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, görevi sırasında partisi tarafından yalnız bırakıldığını belirterek, “Zaman zaman eleştiriler aldım kendileri de beni eleştirdiler. Yapılan işleri gidip baksınlar. Kendileri gidip işleri yerinde takip ettiklerinde ben bunları bilmiyordum dediler. Biz aynı gemide yol alıyoruz. Bunun fırtınalaşması da var güzel günleri de var. Ancak hizmet yaptığım zaman içerisinde üzüldüm ve beni yalnız bıraktılar yalnız bırakıldım.

VATANDAŞ OLUMSUZ BİRŞEY DEMEDİ

Gittiğim hiçbir mahallede hiçbir vatandaşımızla olumsuz bir şey yaşamadım. Kendilerine teşekkür ediyorum. Her mahallenin sıkıntılarını bir an önce yapılmasını istedim. Halkın benim yanıma geldiğinde söz vermiş sen yaparsın dediler” şeklinde ifade etti.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER