SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN’

‘ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN’
Bu haber 06 Şubat 2019 - 16:40 'de eklendi ve 271 views kez görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganı ile ülke genelinde başlatılan ‘Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası’ kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlatılan kampanya Zonguldak’ta da yapıldı.

Zonguldak’ta gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

BEKTAŞ:  YAYALAR YAYA KALDIRIMLARI KULLANSINLAR

Yapılan etkinlikle farkındalık oluşturmaya ve yayaların yaya kaldırımlarından geçişlere dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çeken Vali Erdoğan Bektaş şunları söyledi.

“Bugün burada çok farklı bir etkinlik yapıyoruz. Aynı anda bütün Türkiye’de İçişleri Bakanımızın öncülüğünde yeni yaya haklarına dikkat çekmeye dönük farkındalık uyandırmaya dönük bir uygulama yapıyoruz. Topluluk halinde yaşadığımızda önümüze uymamız gereken kurallar çıkıyor. Toplu yaşam kurallarla yaşam demektir. Herkes bir diğerinin hakkına saygı göstermesi gerekir. Bu çerçevede gelişmiş ülkelere giden vatandaşlarımız anlatırlar. Biz de hayranlıkla izlerdik. Yolların karşıdan karşıya geçerken arabaların zınk diye durduğundan bahsedilirdi. Yayalar yaya kaldırımları kullansınlar, yoldan gitmesinler. Işık olmasa da, polis olmasa da arabalar sürücüler dursunlar. Çağdaş dünyada gelişmiş dünyada bu iş böyledir. Biz de, bu yoldayız bu yoldan geri dönüş yok. Hayırlı olmasını diliyorum”

TURANLI:  YAYALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ise yaptığı konuşmada, “Türkiye genelinde daha önceden çok ciddi hazırlığı yapılmış olan Sayın Bakanımızın çok iyi etüt ve analiz ettiği çalışmadır. Biz bunu daha önceden kendimizce, Zonguldak usulünce yaz aylarında uygulamasını yapmıştık. Bu büyük bir sınavdır. Biz bu sınava hazırlanmıştık, şehrimizde buna hazırdır. Türkiye ortalaması yüzde 9,2 yaya hataları varken, şehrimizde bu anlamda yayalarımıza teşekkür ediyoruz. Yüzde 3,3 oranında yaya hatasından kaynaklanan kazalar var. Dolayısıyla bu anlamda iyiyiz, şoförlerimiz de iyidir. Genel itibari ile Türkiye ortalamaları açısından yollarımızın yeni yapılmış ve hızı alışkanlık noktasında şehrimizin yollarını tanıma noktasında yabancılardan kaynaklanan zaman zaman kazalar oluyor. Şehir içi anlamında alkolle ilgili yoğun çalışmalarımız var. Bu bağlamda biz burayı bloke etmişiz ve kazalar açısından kabul edilebilirlik sınırlar içerisindeyiz. Bir sıkıntımız yok ama şehrimizin fiziki şartlarından dolayı şehir merkezinde tek bir caddemizden dolayı bütün insanımıza eşzamanlı yaya ve hem araç olarak ortamı kullanma zorunluluğundan dolayısıyla zorluklar yaşıyoruz. Bunu da belediyemizle beraber imkanları ölçüsünde elimizden geldiği kadar yolları akışkan tutma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızın kafasında yıllardır konuşulan bir yöntem vardı. Gazipaşa’da yolların kenarında yayaların caddeye çıkmasına mani olma noktasında bir çit yapılması önerisi vardı. Biz bunu bugün deneyeceğiz. Halkımız bundan memnun olursa belediyemiz de bu şekilde yapar değerlendirirler. Bu da, bunun için bir fırsat olarak değerlendirilir. Bugün yapacağımız sadece yayaların yaya şeritlerinin bulunduğu noktalardan geçmesini alışkanlık haline getirmek. Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 saat boyunca eşzamanlı yapılacaktır. Halkımızın bu anlamda desteğini hoşgörüsünü bekliyoruz” diye konuştu.

AKDEMİR: KURALLARA UYMAK GEREKİR

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de yaptığı açıklamada, “Zonguldak trafiği gerçekten kendi başına bir sıkıntıdır. Tek bir caddemiz var Gazipaşa caddemiz. Yayalarımızın ve sürücülerimizin gerçekten çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi. Şoför esnafımızın da sürücülerimizin de 30 km hızla şehir içinden gitmelidirler. Geçmişte kaldırım kenarlarına korkuluk yaptırdık. Ancak halkımız korkulukların üzerinden atlayarak trafiğin ortasından geçen bir halkımız vardı. Normalde her türlü kurallara uymak gerekir. Bizim, halkımızdan ricamız kurallara en iyi bir şekilde uyumasıdır” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER