SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ BEKTAŞ EGE BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ BEKTAŞ EGE BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Bu haber 11 Şubat 2019 - 17:30 'de eklendi ve 90 views kez görüntülendi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde geliştirilen bazı projeler ile Oda’nın içerisinde yer aldığı Zonguldak Valiliği’nin koordinasyonunda yürütülmekte olan bir kısım proje ile ilgili olarak; benzer projeler hakkında bilgi almak, yerinde inceleme yapmak, kıyaslama ve çıkarımlar da bulunmak; yürütülmekte olan projeleri daha etkili, verimli olarak hayata geçirebilmek için; İzmir Aliağa, Manisa, Manisa Salihli,Turgutlu ve Kula ilçelerinde incelemeler ve ziyaretler yapıldı.

Ziyaretlere Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Strateji Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır, Zonguldak Valiliği uzmanı Ali Doğu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Mustafa Özkan, Naci Orhan, Anıl Yıldırım ile Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem katıldı.

İlk ziyaret İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ne (GEMİSANDER) ve Gemi Geri Dönüşüm Şirketlerine yapıldı. Zonguldak ekibini GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Önal, Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Karşılama sonrasında GEMİSANDER Genel Koordinatörü Ersin Çeviker tarafından, Gemi geri dönüşümün tarihçesi, önemi, ekonomiye katkıları, ulusal ve uluslararası yasal mevzuat, sektör ile ilgili istatistiki veriler, gemi geri dönüşüm sektörünün mevcut durumu konularında katılımcılar bilgilendirildi. Bilgilendirme sonrasında sektöre ve bölgelere yönelik görüş ve öneriler alınarak tecrübe paylaşımında bulunuldu. Sonrasında bölgede faaliyet gösteren işletmeler ziyaret edildi.

Aliağadaki temasların ardından Manisa’ya hareket edildi. Manisa’da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (MANİSA TEKNOKENT) ziyaret edildi. Teknokent yetkilileri tarafından Manisa Teknokent’in kuruluşu, gelişmesi, mevcut imkanları ve halen yürütülmekte olan faaliyetler ve projelerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Manisa Teknokent’te gerçekleştirilmekte olan Makine Kalıpçılığı ve Prototipleme ile Savunma Sanayi Teknoloji Geliştirme Kümelenme çalışmalarında elde edilen deneyimlerden İlimizde Valilik Makamınınca başlatılan “Bati Karadeniz Çelik Kümelenmesi” çalışmalarında istifade edilebileceği yönünde görüş birliğine varıldı.

Ziyaretin ikinci gününde Manisa ili Turgutlu İlçesi’nde bulunan Genel Seracılık Enerji Yatırım A.Ş. İle Manisa ili Salihli İlçesi’nde bulunan Bostan Tarım A.Ş.’ti ziyaret edildi. Topraksız tarım ile salkım domates üretimi yapıp, ürünlerini ağırlıklı olarak yurt dışına ihraç eden Sera yetkililerinden topraksız sera kurulumu, işletilmesi, topraksız tarımın avantajları, üretim ve pazarlama konularında bilgiler alındı. İlimizde kurulma çalışmaları tamamlanan ve 2019 yılı yatırım programına alınacak olan SERA Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı çalışmaları ve üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere özel bilgiler edinildi.

Son olarak Manisa’nın Kula İlçesi’nde bulunan Kula Jeopark’ı ziyaret edilerek yetkililerden Jeopark’ın ilan edilmesi, işletilmesi ile ilgili detaylı bilgiler alındı. İlimizde yapılmakta olan Jeopark çalışmalarında yol gösterecek bilgiler edinildi.

İlimizde sektörel çeşitliliğin artırılmasına yönelik olarak yapılmakta olan çalışmalar paralelinde Tarım, Turizm ve Sanayi alanında yapılmış olan benzer projelerin incelendiği iş ziyaretleri hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; İlimizde sektörel çeşitliliğin sağlanması, mevcut sektörlerin geliştirilmesi, istihdamın artırılması vb. konularda sürekli olarak bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda İlimiz Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayelerinde ve öncülüğünde İzmir ve Manisa illerimizde bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerimizde de gördük

iki oluşturmaya ve geliştirmeye çalıştığımız alanlar İzmir ve Manisa gibi milli gelirden aldığı pay yüksek olan illerimizin de önceliği olan alanlar. Ziyaret ettiğimiz kurum, kuruluş ve işletmelerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Elde ettiğimiz çıkarımların İlimizin gelişimine ve dönüşümüne önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Bu vesile ile bizleri kabul ederek tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunan GEMİSANDER yönetimine, Manisa Teknokent yetkililerini, Genel Seracılık A.Ş. ve Bostan Tarım Anonom Şirketi yetkililerine, Kula Jeopark yetkililerine, Salihli Kaymakamı Levent Kılıç’a, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan’a ve önderlik ederek bizlere bu imkanı sağlayan Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a teşekkür ederim” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER