SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

UMUT VE HAYALLER YİNE TTK

UMUT VE HAYALLER YİNE TTK
Bu haber 12 Şubat 2019 - 12:12 'de eklendi ve 117 views kez görüntülendi.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na alınacak Bin kişi için ilk günde binlerce işsiz genç Zonguldak merkez, ilçe, belde ve köylerinden gecenin alaca karanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Başvuru için gelen işsizler erkenden başvuru yapabilmek için gece yarısı İŞKUR binasının arka kısmında aşığı soğuğa aldırmadan kuyruğa girmek istediler.

İşsizlerin yoğun olarak geldiği haberini alan İŞKUR il Müdürü Gönül Demirsu, başvuruların bir hafta boyunca devam edeceğini, kimsenin mağdur edilmeyeceğini, başvuruların internet üzerinden de yapılabileceğini belirterek, gençlerin soğukta beklememeleri tavsiyesinde bulunmasına rağmen, sabahın erken saatlerinde binlerce genç iş başvurusunda bulunmak üzere uzun kuyruklar oluşturdu.

EMNİYET ÖNLEM ALDI, EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

TTK’ya işe girebilmek için umutla İŞKUR’a başvuru için gelen binlerce kişi için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, olası bir karışıklığa meydan vermemek, işsizlerin sıra ile başvuru yapmalarını sağlamak amacıyla bariyerli önlem aldı.

Sabah saat 09.00 sıralarında durumu yerinde görmek isteyen, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, her hangi bir olumsuz bir durumun olup olmamasını kontrol etmek üzere İŞKUR çevresinde incelemelerde bulundu.

VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ: GECE SABAHA KADAR SOKAKTA BEKLEMENİN HİÇBİR ANLAMI YOK

İşsizlerin yoğun olarak iş başvurusu yapmak üzere merkez, ilçe, belde ve köylerden yoğun olarak gelmesi üzerine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Twitter hesabından her başvuranın bir kura hakkı olacağını belirterek, “Her başvuranın bir kura hakkı olacak. Önceden başvurmanın hiçbir farklılığı olmayacak. Bu durumda başvurmak için acele etmenin, gece sabaha kadar sokakta beklemenin hiçbir anlamı yok. Bu yazılan bizim sözümüzdür. Biz buradayız. Lütfen kendimize zahmet etmeyelim.

Sürecin madenci adaylarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Lütfen sözümüzü dikkate alınız. Gidiniz istirahat ediniz. Takip ediniz, sıra hafiflediğinde ya da internetten başvurunuzu yapınız.

Başvurular  8.30 dan itibaren İŞKUR Zonguldak ve İŞKUR Ereğli hizmet merkezi ile İl ve ilçelerdeki ticaret ve sanayi odalarında, ayrıca tüm Belediyelerde alınabilecek. Ayrıca şu andan itibaren internetten ve alo 170 den başvuru yapılabilir. İnternet başvuruları başladı.” dedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın bu açıklamasının ardından gece yarısı iş başvurusunda bulunmak isteyen işsizlerin bir çoğu başvurularını internet üzerinden yapmak üzere sıradan ayrılırken, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu ise yoğun başvuru olacağını tahmin ettikleri için günler öncesinden tüm hazırlıklarını yaparak, görevli sayısında da artış sağlanarak, ilk gün sorunsuz bir şekilde başvuru almaları sonucu TTK’ya işe girmek isteyenlere de büyük bir kolaylık sağlandığı gözlendi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER