SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
Lokman Gül

PARTİLERDE LİSTE SANCISI!

PARTİLERDE LİSTE SANCISI!
Bu haber 19 Şubat 2019 - 18:19 'de eklendi ve 284 views kez görüntülendi.

31 Mart yerel seçim süreci yaklaşırken, AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı kapsamında daha önce uzlaşmaya varılan iller dışında kalan Zonguldak son anda listeden çıkarıldı.

AK Parti ile MHP kurmayları, Pazartesi günü geç saatlere kadar süren görüşmelerin ardından,  Ankara kaynaklı sızan bilgilere göre; bazı internet siteleri Zonguldak’ın da Cumhur ittifakı kapsamına alındığı, “AK Parti adayının MHP adayını destekleyeceği” yönünde çıkan haberler Zonguldak’ta her iki parti tabanı arasında heyecan yarattı.

Cumhur ittifakı ile ilgili AK Parti cephesi Ankara’dan gelecek habere göre, gün içinde sessizliğini korurken, “saat 14.00’de kadar kesinleşen hiçbir bilgi yok ve siz de bu konuda açıklama yapmayın” talimatı üzerine AK Parti’de de heyecanlı bekleyiş vardı.

Zonguldak adeta “Cumhur ittifakı kapsamına Zonguldak’ta alınacak mı? alınmayacak mı?” sorusunun cevabını beklerken, MHP Belediye başkan adayı Hamdi Ayan, MHP Genel merkezi ile yaptığı görüşmenin ardından Zonguldak kamuoyunu rahatlatan açıklamayı yaptı.

İLK AÇIKLAMA HAMDİ AYAN’DAN

MHP Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan, Zonguldak’ta ittifakın söz konusu olmadığını duyurarak, “Zonguldak ilimizde her parti kendi adayıyla ve listeleriyle seçim yarışına devam edeceği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Rabbim hayırlara vesile kılsın” dedi.

Zonguldak’ta Cumhur ittifakı konusunda AK Parti ve MHP ayrı ayrı seçime girecek. Buna göre; AK Parti adayı Dr. Ömer Selim Alan, MHP adayı Hamdi Ayan kesinleşmiş oldu.

Ayrıca; İYİ Parti Zonguldak’ta aday çıkarmayıp CHP adayı Şenol Şanal’ı destekleyecek. İYİ Parti, CHP’nin Belediye meclis listesine 4 isim vermişti. Saadet Partisi’nde Mehmet Yaman, DSP’de ise Nurhan Başoğlu ile seçime katılacak.

MECLİS LİSTELERİ SEÇİM KURULU’NA TESLİM EDİLDİ

Siyasi partiler Belediye Başkan adaylarını belirlemişti. Günlerdir hazırlanan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi listeleri de dün son şeklini alarak Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimine göre kesin listelerin de il ve ilçe seçim kurullarına dün mesai bitimine kadar teslim edildi.

Partiler 7 ilçe ile 17 Belde Belediye Başkan adayları, il Genel ve Belediye Meclis listeleri seçim kuruluna teslim ederken, Zonguldak merkez için Belediye meclisi ve il Genel meclisi listeleri üzerinde son ana kadar pazarlıklar yapılıp, listelere kimin girip, girmeyeceği konusunda fikir alış verişleri yapıldığı gözlendi. Seçime girecek siyasi partiler, listelere son şeklini vererek ilçe seçim kuruluna teslim edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER