SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAKAN SELÇUK VE DÖNMEZ VALİ BEKTAŞ’I ZİYARET ETTİ

BAKAN SELÇUK VE DÖNMEZ VALİ BEKTAŞ’I ZİYARET ETTİ
Bu haber 02 Mart 2019 - 11:01 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Zonguldak’a geldi.
Bir dizi ziyaret için Zonguldak’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ilk olarak Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete; AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar ve daire müdürleri de katıldı.
Valilik binası önünde karşılanan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Valilik makamında istihdama yönelik açıklamalarda bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi 24 Haziran öncesi Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na Bin 500 işçi alımı noktasında bir sözü olmuştu ve akabinde de hem İŞKUR hem Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun ortak bir çalışma ile bununla alakalı gerekli düzenlemeleri yaptılar. Bugün itibari ile ilk Bin kişinin alımı kura çekmek suretiyle gerçekleşmiş olacak. 700’ü Zonguldak’tan, 200’ü Bartın’dan ve 100’de Karabük’ten. İnşallah birkaç ay sonra da kalan 500 kişiyi de istihdam etmek suretiyle bu süreci tamamlamış olacağız. Önemli olan burada tabi sadece istihdam artışı değil, üretimi de artırmak suretiyle başta Zonguldak ve havza ekonomisine katkı sağlamaktır” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise yaptığı konuşmada, “Ben de Zonguldak’ta bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi bugün burada ayanı zamanda istihdama kazandıracağımız arkadaşlarımızın da kurasını beraber çekeceğiz. İşverenlerimizin 2019 yılı için Cumhurbaşkanımıza istihdam seferberliği kapsamında 2,5 milyon istihdam sözü var. İnşallah bunu da sağlayacağımızı umuyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER