SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ZONGULDAK’TA KONUŞTU

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ZONGULDAK’TA KONUŞTU
Bu haber 04 Mart 2019 - 17:32 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda mitingde konuştu.
Binlerce kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na Bin kişinin alındığını, geri kalan 500 kişinin de birkaç sonra alınacağını söyledi.
Zonguldak’ta eğitim ve sağlık alanlarında olmaz üzere birçok yatırım getirdiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çaycuma havaalanının yurt içi seferlerine açılacağını ve alt yapı çalışmaları devam eden Filyos projesinin üst yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra “Filyos Limanı projesi ile Batı Karadeniz’de Kuzey Güney aksında kombine taşımacılıkta gerçekleştirilecek” dedi.
AK Parti Zonguldak merkez ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarının projelerine destek vereceklerini de ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta önemli yatırımlar yaptıkları ifade etti.
“31 Mart’ta istikrarımıza, istiklalimize, istikbalimize göz dikenlere derslerini veriyor muyuz? 31 Mart’ta milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Zonguldak 31 Mart’ta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz? 31 Mart’ta mührü gönül belediyeciliğine vuruyor muyuz? 31 Mart’ta merkezde ve ilçelerimizde belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz?” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi.
“ZONGULDAK ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ EMEK ŞEHRİDİR”
“Zonguldak demek kömür demektir. Madencilik demektir. Madencilik alın terinin, emeğin belki de en fazla hissedildiği bu kelimelerin manasını hak ettiği illerden birisidir. Zonguldak ülkemizin en önemli emek şehridir. Burada kazanılan para helal mi helaldir. Sizler de alın terinizle bileğinizle yüreğinizle helalinden ekmeğini kazanan emekçilerimizsiniz. Emekçinin hakkını gözetmek en başta görevimizdir. TTK’ya 1500 işçi alınacağı müjdesini geçtiğimiz yıl burada vermiştim. İki gün önce gerçekleştirilen kura ile Bin kardeşimiz TTK çalışanı oldu hayırlı ve bereketli olsun. İnşallah kalan 500 kardeşimizin de birkaç ay içerisinde işlemlerini başlatacak ve böyle bir kura çekilişi ile onları da kadroya alacağız.
Bir başka önemli konu; Havza-i Fahmiye kanunundan kaynaklanan ve 1910 yılından beri çözülemeyen ve Zonguldak ve Bartın’daki tapu sorunlarıdır. Bu konu asırlık bir konu olduğu halde özellikle seçim zamanları istismar edildi bunu da çözdük. Bu konuda 1986 yılında bir yasa çıkmıştı ama bu yasa Zonguldaklı kardeşlerimizin derdine derman üretemedi. Biz de, 2015 yılında bu kanunu sizlerin de taleplerine uygun şekilde değiştirdik kadastro çalışmasını yaparak hak sahiplerini belirledik. Zonguldak’ta Havza-i Fahmiye’den mağdur toplam 14 bin vatandaşımız olduğunu tespit ettik. Ardından hak sahiplerine tapularını peyderpey vermeye başladık. Bunun yanında 2/B yasası ile Zonguldak’ta 11 bin 800 vatandaşımızın başka bir tapu sorununu da çözdük. Şimdi de imar barışı ile Zonguldak’ta 57 bin 485 vatandaşımızın sıkıntısını hallettik. Böylece mülkiyetle ilgili problemleri ortadan kaldırmış olduk insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle hareket ettik. Gerekirse devletimizin kasasına girecek paradan feragat ettik, asırlık sorunları milletimizin lehine çözdük. Biz Zonguldak’ı sadece tüm kalbimizle sevmekle yetinmedik, aynı zamanda Zonguldak’ı geliştirdik, kalkındırdık büyüttük.
“BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ’Nİ 17 FAKÜLTE, MESLEK YÜKSEKOKULU VE YÜKSEK OKULLAR KURARAK BÜYÜTTÜK”
Zonguldak’a son on yılda 18,5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde şehrimize 1760 adet derslik, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni 17 fakülte, Meslek Yüksek Okulu ve Yüksek Okullar kurarak büyüttük. Üniversitemizin öğrenci sayısını son 17 yılda iki katına çıkartarak 35 bine yükselttik. Yükseköğrenim öğrencileri için 6 bin 664 kapasiteli yurt binaları açtık. Önümüzdeki yıl Çaycuma’da bin kişi, Kilimli ‘de 300 kapasiteli olmak üzere yurt binaları daha açıyoruz. Gençli merkezi, spor salonu, sporcu eğitim merkezi, futbol sahaları, Ereğli’ye, Kilimli’ye ve Çaycuma’ya gençlik merkezleri inşa ettik. Devrek ve Ereğli’ye spor salonları yapıyoruz. Zonguldaklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize toplam 925 milyon lira kaynakla destek olduk. Sağlıkta 9’u hastaneden oluşan toplam 19 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık.
“ÇAYCUMA HAVALİMANINA TEKRAR İNİŞLER VE UÇUŞLAR BAŞLAYACAK”
Şu anda 400 yataklı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ile birlikte 4 sağlık tesisimizin inşası sürüyor. Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni 150 yataklı ek blokla büyüteceğiz. 50 yataklı Alaplı devlet hastanesi, Kilimli entegre hastanemizin çalışması sürüyor. 17 yıl önce 3 adet atık su arıtma tesisiyle şehir nüfusunun yüzde 26’sına hizmet verilebiliyordu. Bugün 14 atık su arıtma tesisiyle şehir nüfusunun yüzde 72’sine hizmet verilir hale geldi. Yakında 8 atık su arıtma tesisini sunacağız. Ulaşımda 22 Km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 168 Km. ilaveyle artırdık. Alaplı Yığılca yolunu 2 yıla kadar tamamlıyoruz. Demiryolu hattını rehabilite ettik. Kapasitesini artırdık. İnşallah Mart’ın ikinci yarısında yoğun bir çalışma ile Çaycuma Havalimanına tekrar inişler ve uçuşlar başlayacak. Zonguldak gar binasının tadilatını komple yaptık. Kırıkkale, Karabük, Zonguldak tren yolu hattını elektrikli hale getiriyoruz. Bölge için yapmayı planladığımız Adapazarı, Akçakoca, Ereğli, Bartın demiryolu projesidir. Yapımı devam eden Adapazarı-Karasu demiryolunun devamı olacak bu hattın fizibilite çalışmaları sürüyor, önümüzdeki yıl içinde yapımına devam ediyoruz.
“FİLYOS LİMANI’NI 2023 YILINA YETİŞTİRECEĞİZ”
150 yıllık proje olan Filyos Limanı alt yapı inşaatında yarıya geldik. Filyos Limanı projesi ile Batı Karadeniz’de Kuzey Güney aksında kombine taşımacılıkta gerçekleştirilecek. Zonguldak ile birlikte Karabük ve Bartın başta olmak üzere tüm Karadeniz’in ana ihracat merkezi Filyos olacak. Önemli burası, Karadeniz’in çıkış kapısı olacak Filyos Limanı hem Marmara limanlarının ve boğazların yükünü hafifletecek. Orta Asya ve Karadeniz’in dış ticaretin demiryolu hattını bu önemli limanın alt yapı inşaatını seneye tamamlıyoruz. Üst yapı inşasına 2021 yılında başlayacağız. Filyos Limanı’nı 2023 yılına yetiştireceğiz. Filyos limanı ile endüstri sanayi bölgesine ulaşımı sağlamak için çift hatlı Ereğli tersaneler bölgesinin mendirek ve tersane limanını, Kilimli, Alaplı ve Hisarönü balıkçı barınaklarını inşa ettik.
“ZONGULDAK İÇME SUYU TÜNELİ VE KANALIYLA İÇME SUYUNU TEMİN ETTİK”
Zonguldak içme suyu tüneli ve kanalıyla içme suyunu temin ettik. Ereğli ve civar yerlerin içme suyu sorununu ishale hattı ile çözdük. Alaplı’ya içme suyu sağlayacak içme suyu barajı inşaatı devam ediyor. 61 adet taşkın koruma tesisleri ile 64 yerleşim yerini taşkınlardan koruduk. 18 adet taşkın koruma tesisimizin yapımı devam ediyor.
“ZONGULDAK’A DAHA BÜYÜK HİZMETLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Filyos Endüstri Bölgesi için çalışmaları başlattık. Alaplı’ya bir OSB kurmak için harekete geçtik. Burada üretime geçildiğinde 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Girişimcilerimizi toplamda 7 katrilyon tutarında yatırım teşviki ile destekleyerek 13 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. 32 bin işyerimize 684 milyon liralık SGK Kurumu prim teşviki verdi. Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey, Kozlu, Devrek, Kilimli ve Çaydeğirmeni beldesine doğalgazı getirdik. İnşallah önümüzdeki dönemde Zonguldak’a daha büyük hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklarımızla kurumlarımızla her türlü çabayı gösteriyoruz. Sizlerin de desteğiyle belediyeler de çalışmalarıyla hizmet çıtasını yukarıya taşıyacağız. Ben bunları söylerken muhalefet ne söylüyor. Zonguldak’ta bunların Zonguldak Belediyesi olsun diğerleri ne yaptı? Yatırımları var mı? Yok. Zonguldak 31 Mart’ta hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? Memleket işi gönül işi diyen kadroları iş başına getiriyor muyuz?” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarının sonunda, Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan’ın yanı sıra ilçe ve belde Belediye başkan adaylarını platforma çağırarak halka tanıttı ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde AK Parti’li Belediye Başkanlarına destek isterken, tüm AK Parti’li Belediye Başkan adaylarının hazırladıkları projelerin yanında olduklarını ve bu projelere tam destek vereceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Gazipaşa Caddesi üzerinde kendisini coşkuyla bekleyen vatandaşlara bez çanta ve çay dağıttı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER